• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinković: Nismo izašli iz krize

Autor mondo.rs

Crno-beli počeli da pobeđuju, ali svesni su da to ne rade ubedljivo i na način koji može da impresionira.

 Vanja Marinković za MONDO Partizan Trento 76:71 Izvor: MN PRESS

Partizan je dobio i drugu utakmicu nakon promene na klupi. Posle serije od šest poraza to nije mala stvar, što se moglo videti po reakciji 6.000 ljudi za vreme i nakon meča 6. kola Evrokupa protiv Trenta, ali za igrače je merodavnije ono što oni sami misle o svojoj igri i što im je rekao trener Andrea Trinkijeri.

Kada se jedna "tanka" ekipa, kao što je Trento, dva puta u punom Pioniru vrati iz deficita od 15 poena, logično je da u svlačionici Partizana nema mesta naročitom zadovoljstvu. Mada je osećaj olakšanja svakako prisutan.

"Ništa nismo uradili da možemo da kažemo da smo izašli iz krize. Dobili smo Megu u gostima, ali Partizan je mnogo, mnogo veći klub od Mege i mi tu nemamo šta da slavimo. Dobro je što smo prekinuli seriju poraza, dobro je što smo pobedili i u Evrokupu, ali ništa veliko nismo uradili", rekao je za MONDO Vanja Marinković.

Odmah posle 22:7 i potpune kontrole u prvoj četvrtini, usledio je period mučenja i gubitka većeg dela stečene zalihe.

"Prva četvrtina je od prvog do poslednjeg minuta bila stvarno sjajna. U drugoj su oni reagovali, dok smo mi pali energetski i trkački. I dalje smo igrali na moment pametno i mirno, ali bez energije i maksimalnog zalaganja, to ne može da bude isto", konstatovao je mladi bek.

NAVIJAČI SU SJAJNI

Mnogi bi igračima Partizana pozavideli na podršci koju uživaju ove sezone, čak i kada gube, ili pobeđuju uz dosta “brljotina”. “To je sjajna stvar. Nama je drago što su oni uvek tu i što nam je puna hala. Malo smo ih na kraju uspavali svojom igrom, ali svakako da je dobro dok ih ima ovoliko”.

"Na kraju smo dobili, to je bitno. Moglo je da bude i više od devet razlike (koliko su izgubili u Trentu - prim. aut) i da se mnogo bolje osećamo, a ovako kažemo - pobeda je pobeda, ali nismo najsrećniji igrom. Nijedan meč ove sezone nismo odigrali da dobijemo 15-20 razlike i da bude mirna završnica".

Marinković smatra da ekipa ne može da traži alibi u mladosti i neiskustvu.

"Ovde su skoro svi igrali ili ABA ligu, ili po Evropi. Možda imamo jednog ili dvojicu za koje je ovo novost u karijeri. Pre bih rekao da je problem naša opuštenost kada povedemo. Ponavljam, dobro je što smo pobedili, ali nismo zadovoljni igrom. Moramo mnogo bolje, sa više energije i fokusa".

Kapiten Partizana kaže da je Trinkijeri na kratkom sastanku predočio igračima šta sve nije bilo na potrebnom nivou i na čemu će morati da rade kako bi postali bolji tim.

Partizan Trento
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball



Uostalom, Italijan nije ništa krio ni na konferenciji za novinare.

"Jeste. Andrea je odmah po ulasku u svlačionicu naveo stvari koje nisu bile dobre, a bilo ih je mnogo. Znamo i sami da nismo bili na najvišem nivou, niste nas čuli ni da mnogo slavimo. Ostvarili smo bitnu pobedu, ona nas je ostavila u trci za Top 16, ali moramo dobro da iskoristimo tri dana do utakmice protiv Cibone u ABA ligi".

Pre dve nedelje su od četvrtog do šestog mesta u grupi bili raspoređeni Partizan, Turk Telekom i Trento sa po 1-3. Sada je Turk Telekom četvrti sa 3-3, Partizan peti sa 2-4 i Trento sa najmanjim izgledima da ode dalje.

Marinković kaže da ekipa ima veliki motiv da produži sezonu u Evropi, o čemu bi mogao da odluči duel sa turskim predstavnikom u poslednjem kolu.

"Ko još može da bude miran sa idejom da od januara igra samo jednu utakmicu nedeljno, u ABA ligi? Tu nema nikakve logike. Verujem da nijednom igraču nije u glavi da trenira šest dana da bi dočekao sledeću utakmicu. Ovako igraš češće i cela sezona je interesantnija", jasan je mladić kome američki draft eksperti predviđaju da će juna 2019. biti izabran u drugoj rundi, između 40. i 50. mesta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC