• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juniori Sparsa osmi put na turniru Evrolige

Autori mondo.ba Autori Fena

Juniorski tim Omladinskog košarkaškog kluba Spars iz Sarajeva osmu godinu zaredom učestvuje na kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu.

  Turnir će biti održan od 22. do 24. februara, a pored Sparsa učestvovaće Cedevita, Crvena zvezda, Olimpijakos, Umana Rejer Venecija, Fenerbahče, Mega Bemaks i Union Olimpija.

Sparsi će igrati u grupi B zajedno s ekipama Fenerbahčea, Mege i Union Olimpije. U grupi A nastupiće Cedevita, Crvena zvezda, Olimpijakos i Umana Rejer Venecija.

Trener Sparsa Slobodan Kecman očekuje dobar turnir i mečeve protiv renomiranih protivnika koji će mladim košarkašima donijeti bogato iskustvo.

"Ne razmišljamo mnogo o plasmanu. Cilj je da se pokažemo u što boljem svjetlu i odigramo dobar turnir. Znamo protiv kakvih protivnika igramo i daćemo sve od sebe u grupi. Turnir se već godinama održava u Beogradu gdje je domaćin Crvena zvezda, tako da bih rekao da su oni i ove godine prvi favoriti", kazao je Kecman u izjavi za Fenu.

Ističe da nema veliki broj ekipa koje imaju osmogodišnje iskustvo igranja turnira juniorske Eurolige.

"Nije slučajno što smo tu gdje jesmo. Ovo je nagrada za naš dugogodišnji rad, a nastupi na ovom turniru veliko su iskustvo za naše mlade igrače. Mnogo im znači da odmjere snage s igračima iz drugih velikih klubova, najboljim u Evropi u tom godištu", objašnjava Kecman.

Dodaje da turnir dobija na još većem značaju jer je u BiH upitno održavanje omladinske lige, ali da su Sparsi uspjeli kompenzovati nedostatak kvalitetnih mečeva učešćem juniorskog tima u A1 ligi.

"Omladinska liga se u zadnjih par godina nije uopšte održala, a upitno je šta će se desiti u ovoj sezoni. Savez je rekao da će se početi igrati u decembru, pa onda u januaru, a sada možemo pretpostaviti da će se ponovo sve utakmice morati odigrati u mjesec dana. Ipak, mi smo našim juniorima obezbijedili da igraju za ekipu Travnika u A1 ligi, tako da na taj način prikupljaju neophodno iskustvo", zaključio je trener Sparsa.

Na turniru u Beogradu sarajevski košarkaši prvi meč će igrati protiv Fenerbahčea u petak, 22. februara u 14 sati. U subotu od 12 sati će igrati protiv Olimpije, a od 18 sati protiv Mega Bemaksa.

Utakmice za plasman igraju se u nedjelju, 24. februara, a svi mečevi će biti odigrani u sportskoj dvorani Železnik u Beogradu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC