• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Velika euforija donijela pritisak

Autor mondo.rs

"Kampaco je dominirao, ovo je njegova pobjeda, a Skola je jedna od najvećih legendi svih vremena", čestitao je Argentincima srpski selektor.

Aleksandar Đorđević pričao je na zvaničnoj konferenciji za novinare poslije Nemanje Bjelice, koji je bio krajnje samokritičan, izvinio se cijeloj Srbiji i konstatovao da se "orlovi" nisu snašli kada je na Mundobasketu postalo "stani-pani".

"Težak poraz za nas, boli nas ovo. Mogli ste iz Nemanjinih riječi da shvatite pod kolikim su momci bili psihološkim pritiskom tokom čitavog prvenstva, pa i prije njega. Bilo je euforije, u našoj zemlji su nas svi pratili, svi su jedva čekali da nas vide na Mundobasketu", počeo je Đorđević.

"Tek tako smo postali favoriti. Cijeli svijet je pričao da smo mi taj tim, da ćemo osvojiti zlato i tako dalje. Ponekad to ne pomaže, naprotiv. Nekada mislimo da su ovi momci čvrsti i iskusni, pogotovo Bjelica kao jedan od lidera reprezentacije, ali po ovome što je ispričao, vidite šta se sve motalo po njihovim glavama."

Selektor Srbije čestitao je "gaučosima" i njihovom selektoru Serhiju Ernandezu.

"Fakundo Kampaco je apsolutno dominirao utakmicom i ovo je njegova pobjeda. Skola je emotivni lider argentinskog tima, možda i jedna od najvećih košarkaških legendi svih vremena. On im je pomogao da postanu pobjednička ekipa. I zaslužili su da pobijede", naglasio je "Sale Nacionale".

Đorđević, kao jedan od najboljih plejmejkera-strijelaca svoje ere, ocijenio je da je upravo taj segment igre odredio ishod četvrtfinala Srbija - Argentina.

"Plejmejking je bio ključ utakmice. Kao što su rekli pametniji ljudi od mene, na tržištu nekretnina moto je 'lokacija, lokacija, lokacija'. U košarci je moto 'bekovi, bekovi, bekovi', uz dužno poštovanje visokim igračima. To smo vidjeli danas. Oni su sve vrijeme igrali kontrolisano, dok smo mi napravili previše grešaka u prvom poluvremenu, možda zato što nismo bili dovoljno spremni, možda i zbog odbrane Argentinaca."

Iako je sve vrijeme tražila pravu igru i konstantnost, srpska selekcija je u 31. minutu konačno povela, kada je Marko Gudurić pogodio trojku za 70:68.

Nažalost, protivnik je odgovorio serijom od 14:3!

"U četvrtoj četvrtini smo prešli u vođstvo, bio je to dobar momenat i da smo period takve igre uspjeli malo da produžimo, došli bismo do 'vazduha' koji nam je bio potreban. Međutim, opet smo imali neke izgubljene lopte, a njihov šut i igra 'jedan na jedan' bili su fantastični u prelomnim trenucima. Koševi kakve su postizali Kampaco i Garino, preko ruke, sa rukom ispred lica, jednostavno vam izmaknu tlo pod nogama. To se odrazilo na naše igrače."

Od četvrtka predstoji borba za plasman od 5. do 8. mesta. Ako u nju skliznu Francuzi i Česi, imaće veliku težinu - osvajač petog mjesta postaće učesnik Olimpijskih igara u Tokiju 2020.

"Moramo da podignemo glavu, analiziramo šta se desilo i okrenemo se narednim utakmicama. Došli smo ovdje kao tim, vratićemo se kao tim. Ovo je dobra grupa momaka i ponosan sam na njih - na sve što smo uradili, kako smo igrali i kako smo se ponašali. Počastvovan sam što sam njihov trener. Uvijek su davali 100 odsto, ali nešto je nedostajalo u posljednje dvije utakmice. To je košarka", konstatovao je Aleksandar Đorđević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC