• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Ne vjerujem da sam ikoga uvrijedio

Autor mondo.rs

Novinare iz SAD zanimalo je da im selektor Srbije lično objasni šta je mislio kada je rekao "Ako se sastanemo sa Amerikancima, neka im je bog u pomoći".

 Aleksandar-Djordjevic-objasnio-novinarima-iz-SAD-izjavu-Neka-je-Amerikancima-bog-u-pomoci. Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević rekao je na konferenciji za novinare da je sada već čuvenu izjavu o potencijalnom okršaju reprezentacija Srbije i SAD na Mundobasketu dao sa ciljem da svojim igračima ulije dodatno samopouzdanje, dodavši da je "sporni" dio izrekao sa očiglednom ironijom.

"Jedne večeri sam bio gost na nacionalnoj televiziji... Ako mi, kao treneru, oduzmete ironiju, onda mi ne ostaje mnogo oružja. Imam veliko poštovanje prema ekipi SAD i treneru Popoviću, a tim riječima sam mojim igračima poslao poruku da smo spremni. Htio sam da ih ohrabrim, na tome konstantno radim i to mi je jako važno... Ne vjerujem da sam uvrijedio bilo koga, a u krajnjoj liniji, svaki takmičar je slobodan da izrazi svoje mišljenje".

On je dodao da su se "orlovima" na putu do Kine dogodile neke neprijatne stvari.

"Prvo je bilo povreda, onda je jedan igrač izgubio roditelja. Nije lako kada morate da ih 'gurate', a istovremeno da im budete podrška i da im ulivate samopouzdanje. Ja sam tom malom frazom pokušao to da uradim", dodao je "Sale Nacionale" i uzvratio:



"Nije mi samo jasno kako ste svi čuli za tu izjavu u roku od dva sata!"

Govoreći o utakmici za plasman od 5. do 8. mjesta, u kojoj je Srbija savladala SAD 94:89, Đorđević je rekao da je njegov tim pokazao ponos i dobro reagovao na poraz od Argentine.

"Mislim da su momci izašli na teren sa velikom željom, da se takmiče i da pokažu da smo protiv Argentine imali loše veče, ali da smo dobar tim. Tražio sam od njih da se pokažu u pravom svjetlu i kada ne ide. To zajedništvo nas je u prošlosti mnogo puta dovelo na pobjedničko postolje i tako smo odigrali i danas", počeo je analizu strateg "orlova".

KREVET I PUTOVANJA

"Pred ovaj meč nam je mnogo pomoglo to što smo dvije noći zaredom spavali u istom krevetu. Putovanja i način na koji je organizovan Svjetski kup otežali su nam posao, ali nismo mogli protiv toga".

"Počeli smo zaista dobro, šutirali smo odlično, a vidjelo se da je Amerikancima poraz od Francuske ostao u glavama. Međutim, oni su takođe ponosan tim i reagovali su već u drugoj četvrtini. Nama je samopouzdanje bilo na visokom nivou, tokom utakmice smo pored šuta pronašli i unutrašnju igru, na koju nisu imali odgovor. Zadovoljan sam i našom odbranom. Mislim da smo pokazali sebi za šta smo sposobni".

Upitan kako komentariše igre Bogdana Bogdanovića, koji na Mundobasketu postiže u prosjeku skoro 22 poena, odgovorio je da samo treba tako da nastavi - kako u reprezentaciji, tako i u svom klubu.

"Napreduje nevjerovatnom brzinom. Proveo je dvije godine u NBA ligi, postao je bolji. On je momak koji voli košarku i uvijek radi na sebi. Imao je sjajan turnir. Nije uobičajeno da ekipa koja pretenduje na medalju ima najboljeg strijelca, jer takvi timovi moraju da imaju više oružja, ali nemam šta da mu kažem, osim da čestitam na obavljenom poslu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC