• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kingsi će morati više da plate svojoj zvijezdi: "Ne vrijeđajte me ponudom!"

Autor mondo.rs

Vlade Divac i saradnici očigledno će imati komplikovane pregovore sa najvažnijim igračima.

Nekoliko dana nakon što je nagoviješteno da bi Bogdan Bogdanović mogao da napusti Sakramento u potrazi za većom platom i boljom minutažom, ista priča povela se i oko još jednog šutera Kingsa - Badija Hilda.

Američki bek (26 godina, 193 centimetara) imao je veoma dobru prošlu sezonu, postizao je 20,7 poena po utakmici i šutirao 42,7 odsto za tri poena. Interesantno je da su bar 20 poena u prosjeku i 40 odsto ubačenih trojki postizala još samo trojica igrača - Stef Kari, Kajri Irving i Klej Tompson.

Možda će vas zanimati

U takvoj situaciji, uoči početka sezone Hild zahtijeva više novca za sebe, dok ulazi u svoju četvrtu godinu u NBA ligi.

Sljedećeg ljeta, on će biti ograničeno slobodan igrač, a Kingsi će moći da izjednače svaku ponudu koju dobije i da ga tako zadrže. U takvoj situaciji, pitanje je koliko timova ima dovoljno prostora za njega u svojim budžetima, ali to svakako ne utiče na njegov trenutni stav.

A, on traži više novca.

Ove nejdelje, Sakramento mu je ponudio ugovor na četiri godine i 90 miliona dolara. Ipak, dok posmatra svoje "klasiće" sa drafta sa maksimalnim ugovorima poput Bena Simonsa i Džamala Mareja (imaju petogodišnje ugovore na po 170 miliona), Hild smatra da zaslužuje više.

"Nije stvar u tome da su mi ponudili manje od maksimuma. Bitno je da (ponuda) bude razumna, a ne uvreda. Da poštujemo jedni druge i da se dogovorimo, kao što je potrebno i da se ja dogovorim sa svojim saradnicima. Moj posao je da izlazim na teren i da igram za maksimum. Ako svaki igrač ne igra za maksimum, onda ne znam zašto ste u NBA. Neki igrači će dobiti najviše što mogu, neki neće. Tako stvari funkcionišu", izjavio je Hild za "Sacramento Bee".

U najboljem slučaju za njega, bivša zvijezda koledža Oklahoma može da potpiše četvorogodišnji ugovor na 130,7 milona ili petogodišnji na 170 miliona. Ako ne potpiše do ponedjeljka, postaće tokom ljeta ograničeno slobodan igrač.



Podsjetimo da je Sakramento ponudio Bogdanu Bogdanoviću maksimalnu ponudu za produžetak ugovora, prema kojem će srpski bek zaraditi više od 50 miliona dolara za još četiri godine. Ipak, on nije htio da daje definitivne odgovore da li će to prihvatiti.

"Volio bih da ostanem. Svi znaju da volim Sakramento. Svi vole da budu ovdje. Ovo je sjajna grupa momaka. Srećan sam sada i srećan sam tokom svih ovih godina, ali ne želim da požurujem bilo šta", rekao je Bogdanović.

Sezona se bliži, a sa njom i važni pregovori rukovodstva Kingsa na čelu sa generalnim menadžerom Vladom Divcem.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC