• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ciboni ni +18 nije dovoljno za mirnu završnicu

Autor mondo.rs

Košarkaši Cibone su upisali pobedu u sedmom kolu ABA lige nakon što su ih gosti iz Slovenije prilično namučili u trećoj četvrtini.

Hrvatski tim je upisao pobedu, ali mnogo teže nego što se činilo da će biti. Imali su momci iz Zagreba i prednost od 18 poena, ali su se na kraju u egal završnici mučili sa žilavim protivnikom.

Pobeda je ostala u Zagrebu, a Draženov dom je po prvi put ove sezone gledao trijumf Cibone. Jedinu pobedu do sada su upisali na gostovanju u Zadru. Meč protiv Krke igrači Cibone su rešili u svoju korist rezultatom 70:67.

Možda će vas zanimati

A nije moralo da bude toliko neizvesno. Krka se konstantno mučila u napadu tokom prve dve deonice. Samo 12 postignutih poena u prvom delu i samo 18 u drugom značili su da domaćin na veliki odmor odlazi sa dvocifrenom prednošću. Imali su tada košarkaši Cibone 12 poena prednosti.

Čak ni tih 40:28 nisu bili najveća prednost na meču. Ublažili su je igrači Krke sa dve trojke, baš pred odlazak na odmor, a time i najavili da će u nastavku zaigrati ozbiljnije. Tako je i bilo, pošto su u trećem periodu došli do potpunog preokreta.

Ipak, vremena za domaćina je ostalo još sasvim dovoljno. Konsolidovala se Cibona i upisala veoma značajnu pobedu za beg sa dna. tim iz Zagreba je sada na skoru 2-5, dok večerašnji protivnik ima jednu pobedu više od hrvatske ekipe.

Najbolji u domaćem timu bili su Bundović sa 19, Novačić sa 16 i Gibson sa 15 poena, a ovaj susret je u potpunosti obeležio jedan igrač gostiju. Kouzi je ubacio 31 poen, pogodio je 7 trojki iz 13 pokušaja i bio je jedini sa dvocifrenim učinkom u svojoj ekipi.

ABA LIGA – 7. kolo

Subota:

Igokea – Budućnost 72:83
Cedevita Olimpija – FMP 93:89

Nedelja:

Mega Bemaks – Primorska 73:79
Mornar – Zadar 95:86

Partizan NIS – Crvena zvezda mts 75:72

Ponedeljak:

Cibona – Krka 70:67

TABELA: Budućnost 6-1, Cedevita Olimpija 6-1, FMP 5-2, Primorska 5-2,Partizan NIS 5-2, Mornar 4-3, Crvena zvezda mts 4-3, Krka 3-4, Cibona 2-5, Igokea 1-6, Mega Bemaks 1-6, Zadar 0-7.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC