• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestvaran preokret Toronta: "Obrisali" minus od 30 razlike protiv Dalasa!

Autor mondo.rs

Ono što je sinoć viđeno u Kanadi ne viđa se često ni u najluđoj NBA ligi. Zapravo, viđeno je tek dva puta u poslednjih 20 sezona!

Gledali smo sjajan meč u Los Anđelesu, gde je Denver pobedio Lejkerse, međutim ono što se sinoć desilo u Kanadi već sada može da se proglasi za jednu od utakmica sezone!

Dalas je na gostovanju šampionu Toronto u drugoj polovini treće deonice imao +30, poslednji kvartal počeli su sa plusom od 23 poena razlike, međutim ni to im nije bilo dovoljno da bi zautavili Kanađane koji su pred svojom publikom napravili jedan od luđih preokreta u istoriji lige.

Možda će vas zanimati

Toronto je na kraju slavio 110:107, a apsolutni heroj utakmice bio je Kajl Lauri koji je postigao 20 od svoja 32 poena u četvrtoj četvrtini, iako ima status igrača koji "nestane kad je najbitnije".


Ovoga puta je bio "svuda na parketu", a kada nije pogađao - asistirao je, imao ih je deset na svom kontu uz osam skokova, a posebno impresivno bilo je posle prodora za utrčalog Krisa Bušea kojim je Toronto poveo 107:106 na 25,8 sekundi do kraja.

Imao je Dalas dovoljno vremena da spreči senzaciju, ali su vrlo loš napad organizovali izabranici Rika Karlajla, i to posle tajm-auta, pa je šut Džejlina Bransona ostao na obruču.

Toronto - Dalas
Izvor: Youtube/NBA


Preokret od 30 poena u drugom poluvremenu je tek TREĆI u poslednjih 20 sezona u NBA ligi, ujedno i najveći u istoriji Toronta, dok je zanimljiv podatak i o odnosu pobeda timova koji su u poslednju četvrtinu ušli sa "minusom" od bar 20 poena razlike.

Računajući od sezone 2009/10, skor je bio 3 na prema 1.1667!

Vredi napomenuti da za Dalas nije igrao povređeni Luka Dončić, a da su najviše poena postigli Džejlin Branson (21) i Kristaps Porzingis (19), dok su na drugoj strani pored pomenutog Laurija, koji je umalo stigao do tripl-dabla, odlični bili i Kris Buše (21), odnosno Rondej Holis-Džeferson (18).

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC