• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stepbek" trojka za zvaničnu istoriju - Spanulis najbolji strelac Evrolige!

Veteran je konačno postigao ono što se od njega očekivalo, više i ne broji priznanja

 Evroliga - Vasilis Spanulis najbolji strelac u istoriji Izvor: MN PRESS

Evroliga ima novog najboljeg strelca! Naravno, u pitanju je legendarni Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa. On je u večerašnjem porazu od Fenerbahčea prvo izjednačio rekord, a onda je dva minuta i 40 sekundi prije kraja meča dao trojku iz koraka unazad, čime je stigao do svog 4.155. poena u Evroligi.

Bili Spanulis je tako pretekao rekord od 4.152 poena, koji je postavio Huan Karlos Navaro iz Barselone. Bek Olimpijakosa ima 37 godina, a u večerašnjem porazu od Fenerbahčea, odnosno 4.157 u karijeri, najviše od svih igrača u Evroligi.

Možda će vas zanimati

Ovo je samo posljednje u nizu priznanja za Spanulisa, trostrukog osvajača Evrolige. Prvi trofej u evropskom takmičenju osvojio je sa Panatinaikosom 2009. godine, a onda je predvodio Olimpijakos do dve uzastopne titule, 2012. i 2013. godine. To je bio jedini tim koji je odbranio titulu u posljednjoj dekadi.

Spanulis je sva tri puta bio MVP "fajnal fora", što je rekord koji dijeli sa Tonijem Kukočem, a u sezoni 2012/13. bio je MVP regularnog dijela sezone.


Spanulisu je ovo 14. sezona u Evroligi, u kojoj je lider u nekoliko statističkih kategorija. Ranije ove sezone pretekao je Navara po ukupnom broju indeksnih poena, kojih sada ima 3.941. On je i vodeći asistent Evrolige, sa 1.483, a pogodio je i najviše slobodnih bacanja - 1.078.

Večeras se izdvojio i na drugom mestu po broju postignutih trojki, jer ih sada ima 473, ali teško da će dostići Navarovih 623.

Podatak za dodatno poštovanje je da je Spanulis tek sa 23 godine zaigrao u Evroligi, poslije šest sezona kao profesionalac u Grčkoj, gdje je igrao u Larisi i Marusiju.

U prvoj sezoni u Evroligi, u Panatinaikosu 2005/06. imao je prosjek od 11 poena. Poslije toga je proveo jednu sezonu u NBA, a onda se vratio u "zelene" na još tri sezone. Šampionske 2008/09 imao je prosjek od 15,5 poena, najviše u timu.

Tri godine kasnije postao je prvi strelac "fajnal fora" kada je postigao koš uz zvuk sirene za nezaboravnu pobjedu Olija nad CSKA 62:61, kada je uspio da nadoknadi 19 poena zaostatka.

Spanulisa su navijači i novinari osam puta birali u najbolji tim Evrolige, što je više nego bilo koji drugi igrač.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC