• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlando zaustavio Lejkerse, Denver rutinski, novi poraz Sakramenta

Autor mondo.rs

Fantastični Luka Dončić dominira ligom, Jokić i Bjelica solidni

 Denver-pobeda-Sakramento-poraz-Luka-Doncic-tripl-dabl-kraj-serije-Lejkers-sportske-vesti Izvor: Tanjug/AP Photo/Sam Hodde

Kuva se na Zapadu NBA lige, bar u vrhu. Orlando je u gostima prekinuo seriju Lejkersa od devet uzastopnih pobjeda, dok se Denver jutros izjednačio sa Jutom i Klipersima po broju pobjeda, tako da ova tri tima trenutno imaju tri manje od prvoplasirane ekipe iz Los Anđelesa.

Što se tiče donjeg dijela tabele te konferencije, Sakramento je poražen i u trećoj uzastopnoj utakmici kod kuće, ovog puta od Dalasa 123:127, uz dabl-dabl Nemanje Bjelice, ali i tripl-dabl Luke Dončića.

Možda će vas zanimati

Denver je rutinski kod kuće pobijedio Šarlot 100:86. U balansiranom napadu Nagetsa, Nikola Jokić je meč završio sa 12 poena, osam skokova i osam asistencija, uz šut iz igre od 55 odsto. Najefikasniji je bio Majkl Porter junior sa 19 poena.


Možda najznačajnije za Denver u ovom meču bila je povreda Džamala Mareja, koji je uz pomoć saigrača morao da napusti teren zbog povrede noge.


Nagetsi sada imaju 28 pobjeda, a na istoj kvoti su i Juta i LA Klipers.

Dalas je pobjedom u prestonici Kalifornije održao korak za petim Hjustonom. Mavsima je ovo bila treća uzastopna pobjeda, a Dončić je ponovo pružio fantastičnu partiju sa 25 poena, 17 asistencija i 15 skokova.

Luka Dončić monstruozni tripl-dabl
Izvor: Youtube/ESPN

Dalas je ponovo bio bez povrijeđenog Kristapsa Porzingisa, a Dončiću je pomogao Set Kari sa 21 poenom. Boban Marjanović nije ulazio u igru za Dalas.

Sakramento je i dalje bez Bogdana Bogdanovića. Gubili su Kingsi 16 poena u posljednjoj četvrtini, ali su uspjeli da priđu do 126:123 posle trojke Harisona Barnsa 10 sekundi prije kraja. Samo 1,2 sekunde kasnije Kari je dao samo jedan poen, a onda je Dearn Foks promašio trojku, tako da je ostalo 127:123.

Nemanja Bjelica je kao starter igrao 36 minuta i utakmicu završio sa učinkom od 11 poena, 12 skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte. Sakramento je ostao na "kvoti" od 15 pobeda, tako da djeluje da će plej-of i ove sezone ostati pusti san, iako je tek sredina januara.

Sakramento Dalas najzanimljiviji trenuci
Izvor: YouTube/ MLG Highlights

Prava drama viđena je u Stejpls centru, gdje je Orlando prekinuo seriju Lejkersa trijumfom 119:118. Markel Fulc imao je dva važna polaganja u posljednjem minutu, ostvarivši svoj drugi tripl-dabl u karijeri od 21 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Medžik je ove sezone postao prvi tim sa manje od 50 odsto pobeda koji je uspio da savlada najbolji tim Zapada. Iako je meč završen "trilerom", Orlando je prokockao 21 poen prednosti, koliko je imao sredinom treće četvrtine. Nikola Vučević doprinio je pobjedi sa 19 poena.

Pobjeda Medžika utoliko je veća jer su meč propustili standardni Evan Furnije, Majkl Karter-Vilijams i Di-Džej Ogustin. Orlando je sedmi na tabeli Istoka, sa dvije pobjede više od Bruklina i čak pet više od trija Čikago-Detroit-Šarlot.

Lebron Džejms završio je utakmicu sa 19 poena i 19 asistencija, uz šut iz igre od 36 odsto. Najefikasniji kod Lejkersa bio je Kvin Kuk sa 22 poena.

Lejkers - Orlando najzanimljiviji momenti
Izvor: YouTube/ESPN SC

Hjuston je pretrpio i drugi vezani poraz, ovog puta u Portlandu 107:117, pošto je prije toga izgubio od Memfisa. Iako su oba tima ispod njega na tabeli, oba su u sjajnoj formi.

Portland je loše počeo sezonu, ali se u posljednje vrijeme popravlja, što je pokaza i jutros, kada je ograničio Džejmsa Hardena na najniži broj poena u sezoni. Blejzerse su predvodili Dejmijen Lilard sa 25 i Si-Džej Mekalum sa 24 poena.

Portland je tokom meča uglavnom imao dvocifrenu razliku, ali je Hjuston prilazio da bi na oko pet minuta prije kraja prišao na samo pet poena zaostatka. Tada su, međutim, Mekalum i Karmelo Entoni vezali trojke za vođstvo 111:100 četiri minuta prije kraja i Rokitsi poslije toga nisu prijetili.

Rasel Vestbruk je, gle čuda, zabilježio tripl-dabl sa 31 poenom, 12 asistencija i 11 skokova, dok je Harden postigao samo 13 poena. Prošle su tačno dvije godine od kada je "brada imao" tako malo poena u nekoj utakmici, od 18. januara 2018.

Portland Hjuston najzanimljiviji trenuci
Izvor: YouTube/ MLG Highlights

Rezultati utakmica igranih u noći između srijede i četvrtka:

Boston - Detroit 103:116
Filadelfija - Bruklin 117:106
Majami - San Antonio 106:100
Čikago - Vašington 115:106
Minesota - Indijana 99:104
Oklahoma - Toronto 121:130
Denver - Šarlot 100:86
Hjuston - Portland 107:117
Sakramento - Dalas 123:127
LA Lejkers - Orlando 118:119

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC