• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita Olimpija reagovala brzo, novi trener je bio hit ABA lige

Autor mondo.rs

Nakon rastanka sa Slavenom Rimcem, klub iz Ljubljane je angažovao domaćeg stručnjaka.

 ABA-liga-Cedevita-Olimpija-novi-trener-Jurica-Golemac-Koper-Primorska-Slaven-Rimac Izvor: MN PRESS

Četiri uzastopna poraza u regionalnoj košarci su poljuljala šanse Cedevita Olimpije da se nađe u plej-ofu ABA lige. Nešto je moralo da se uradi, pa je prekinuta saradnja sa Slavenom Rimcem.

Hrvatski stručnjak koji je prethodne sezone vodio Cedevitu je bio prvi trener novoformiranog tima i pred njim je bio težak zadatak. Saradnja je prekinuta sporazumno, a novi trener se već zna!

Na klupu tima iz Ljubljane će sesti slovenački trener koji je ove sezone već radio u ABA ligi. Jurica Golemac je takmičenje počeo na klupi Primorske, koja je bila najveće iznenađenje prvog dela sezone.

Možda će vas zanimati

Sjajna ekipa, sa igračke strane, fenomenalno je vođena sa klupe, pa su se dogodile i neke velike pobede, poput Crvene zvezde u Superkupu ili Partizana u ABA ligi. Golemac je bio tvorac tih rezultata, ali je u toku sezone napustio klub.

Loša finansijska situacija je uticala na njegovu, ali i na odluku nekoliko igrača da odu iz kluba tokom takmičenja. Ipak, Primorska je i dalje u igri za plej-of, a jedan od rivala će im biti upravo Cedevita Olimpija.


Informacija o Golemcu kao jednom od kandidata za naslednika Rimca pojavila se ubrzo nakon što je klub objavio raskid saradnje sa dosadašnjim trenerom. Među kandidatima za klupu Ljubljančana je bio i Jurij Zdovc, ali informacije iz Hrvatske i Slovenije pokazuju da je Cedevita Olimpija izabrala Golemca.

Jurica Golemac je tokom trenerske karijere bio pomoćnik u Ciboni i reprezentaciji Gruzije, a samostalno je vodio Tajfun i Primorsku. Bivši slovenački košarkaš je igrao za Olimpiju na početku svoje karijere koja je trajala skoro dve decenije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC