• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razlaz Cedevita Olimpije i Slavena Rimca

Autor mondo.rs

Tim iz Ljubljane se nakon korekcija u igračkom kadru odlučio za promjenu i na klupi.

 Razlaz Cedevita Olimpije i Slavena Rimca Izvor: MN PRESS

Nakon što se Cedevita Olimpija, nezadovoljna njegovim nastupima, rastala sa Rajanom Boutrajtom, na red je došao i trener tog tima. Slaven Rimac više nije trener slovenačkog tima.

Nakon niza loših rezultata, ekipa koja je nastala prethodnog ljeta morala je da reaguje promjenom na klupi. Ekipi iz Ljubljane je sada ugrožen plaman među četiri najbolja tima u regionalnoj ligi.

Možda će vas zanimati

Cedevita Olimpija je u 17. kolu ABA lige poražena od Primorske, direktnog rivala u borbi za četvrtu poziciju na tabeli regionalne lige. Ceh za to je platio hrvatski trener koji je prethodne sezone radio u Cedeviti.

Tokom sjajne igračke karijere Rimac je nastupao za Cibonu i Cedevitu u Hrvatskoj, ali i za mnoge klubove u inostranstvu. Između ostalih, tu su bili Tofaš, Huventud, Olimpija Milano, AEK i Ortez. Kao pomoćni trener je radio u reprezentaciji Hrvatske, Ciboni i Cedeviti, a oba kluba je vodio i samostalno.

Meč protiv Primorske je bio četvrti uzastopni poraz Cedevita Olimpije u regionalnoj ligi. Njihov loš niz je počeo gubitkom utakmice protiv Igokee, nastavljen je porazom od Partizana, a prije Primorske je i Mornar bio bolji od kluba iz Ljubljane.

''Pred Slavenom Rimcom je bio veoma težak zadatak jer je on prvi trener Cedevita Olimpije. Na početku nove kalendarske godine smo procenili da nam treba osvježenje na klupi. Cedevita Olimpija se zahvaljuje Slavenu Rimcu na saradnji i želi mu sve najbolje u nastavku karijere'', rekao je Sani Bečirović, sportski direktor Ljubljančana.

Već su počele licitacije oko novog trenera ekipe koja konkuriše za plej-of u ABA ligi, a za sada se pominju dvojica slovenačkih stručnjaka. Jurica Golemac je prvi favorit, a njega preporučuje sjajni rad u Primorskoj tokom prvog dijela sezone. Drugo ime koje je za sada u opticaju je Jurij Zdovc.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC