• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frustracija ili mržnja? "Plakao" nad sudbinom Cibone, pa "otišao" u Srbiju

Autor mondo.rs

Glavni urednik Sportskih novosti jadikovao nad sudbinom Cibone, surovo blatio Megu i Miška Ražnatovića...

 Aba-liga-komentar-sportske-novosti-Cibona Izvor: ABA Photo/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Cibona je nekada bila pojam za košarku na ovim prostorima i klub koji je polovinom osamdesetih godina prošlog veka dominirao parketima Evrope, a u Jugoslaviji, predvođen legendarnim Draženom Petrovićem predstavljao kaznenu ekspediciju.

I u sam
ostalnoj Hrvatskoj "cibosi" su dugo pod svojom senkom držali Split, Zadar, Šibenku...

Možda će vas zanimati

Poslednjih godina, međutim, "vukovi sa Tuškanca" tavore, a sada im predstoji borba za opstanak u regionalnoj ABA ligi. U taj ponor gurnula ih je srpska Mega. U borbi za "goli život" u najjačem košarkaškom takmičenju na ovim prostorima, srpski klub je pobedio usred Zagreba 87:76.


Celokupno stanje u hrvatskoj košarci, a posebno u Ciboni, izazvalo je gnev kod glavnog urednika zagrebačkih Sportskih novosti, Marija Zorka. Delovalo je da kroz komentar, objavljen 12. februara, želi da slikovito opiše u kakvom se ambisu nalazi nekadašnji dvostruki prvak Evrope, ali je, stekao se utisak, previše pažnje posvetio pljuvanju Srbije, srpskih klubova, gradova...

"Cibona je kod kuće izgubila od Mege u vrlo bitnoj utakmici kojom je trebala da osigura opstanak u ABA ligi. U meču u kojem su rešavali regionalni status gubili su 40 razlike", piše u tekstu, koji sve do ovog pasusa delovao normalno.

A. onda je loptu prebacio u drugo dvorište. Očigledno frustriran suso je salvu uvreda na račun Mege, kluba čiji je vlasnik jedan od najpoznatnijih košarkaških menadžera u Evropi, Miško Ražnatović.

"Ta velika Cibona, 40 godina kasnije, u Draženovu domu, koji je i izgrađen na danima ponosa i slave, gubi sa 40 razlike od Mege, jedne menadžerske, cirkuske ekipe, čiji su 'dress code' roza gaće i žute majice, one koju se s pravom naziva - seljačke radne zadruge", počeo je Zorko.

I nastavlja...

"Bilo bi uvredljivo trošiti vreme na guglanje zašto se ta cirkuska družina zove MegaBasketMegaVizura ili MegaBemax, da li je iz MitroviceRakovice ili neke druge selendre,

Tužna je istina da takav roza-žuti cirkus uopšte ima čast da igra u Draženovu domu i da u njemu dominira nad Cibonom sa 40 koševa razlike i da nakon takve blamaže nema nikakve reakcije – ni od igrača, ni trenera, ni vodstva kluba, navijača ili nas medija, konačno ni od onih koji sve to skupa plaćaju, građana Zagreba".

Partizan Cibona
Izvor: YouTube


Glavnog urednika Sportskih novosti, doduše, zabrinuli su porazi i od drugih "malih" klubova.

"Svima je to postalo 'normalno', gubiti od Mege sa 40 razlike i zbrajati na kapaljku bodove za ostanak u društvu velikana: Igokee iz Aleksandrovca, FMP-a (ili SRZ-a II, još jedne seljačko-radne zadruge), rozo-žute MegeKrke iz Novog Mesta, PrimorskeKoper i još jednog devastiranog velikana, ali bez navodnika, KKZadra iz košarkaškog grada Zadra".

Zorko, naravno, nije zaobišao ni Arkana i Cecu. Posle redova o legendama Cibone, vratio se na u Srbiju...

"I što se raspredaju priče o interesima i kombinacijama s gazdom Mege, menadžerom MiodragomRažnatovićem zvanim Miško, rođakom ratnog zločinca, ubice i pljačkaša Arkana, velikim prijateljom njegove udovice Cece, koju dragi Miško naziva 'srpskomRijanom' i ponosi se 'što nosimo isto prezime', kojeg čeka VIP loža u svakoj hrvatskoj dvorani i koji kontroliše karijere brojnih hrvatskih igrača. I to koga briga, glavno da se vrti lova", naglasio je Mario Zorko.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC