• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota: Najmanji je problem da trener bude meta! Ekipi zameram dve stvari

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde govorio posle utakmice o reakcijama publike, povredi Dženkinsa, kao i vrlinama i propustima svog tima.

 Zvezda-CSKA-Dragan-Sakota-izjava Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda borila se protiv CSKA, ostvarila većinu zacrtanog za sudar sa šampionom Evrope, ali nije uspela da izdrži do kraja.

Majk Džejms ubacio je u drugom delu meča 24 od svojih 29 poena i zajedno sa Danijelom Heketom vodio "armejce" do trijumfa pred 13.500 gledalaca u Štark areni.

Možda će vas zanimati

Trener Zvezde Dragan Šakota rekao je posle utakmice da je njegov tim uradio šta je mogao protiv branioca titule.


"Zvezda je igrala protiv najbolje odbrane u Evropi, dala 81 koš, igrala bez dva jako bitna igrača - Dženkinsa i Dobrića. Dala je sve od sebe u ovom trenutku, koliko god je protivnička ekipa dozvolila. Nemam nijednu zamerku za večerašnji meč. Došli smo iz programa u kojem smo 11 dana bili van kuće protiv ekipe koja je imala poslednju utakmicu pre osam dana i imala je vremena da se spremi", rekao je on.

Šef struke crveno-belih podignutim glasom je branio svoj tim od kritika, naglasivši da bi trebalo uzeti u obzir i objektivne probleme.

"Od kad sam došao izgubili smo samo jednu utakmicu više od 10 razlike, samo u Moskvi. Tu smo oko maksimuma, igramo protiv ekipa koje su mnogo bolje. Nemamo dobro suđenje, zvao sam, žalio sam se. Mislim da se i vi slažete. Nije isti kriterijum za svakog protivnika koji dolaze ovde. To bi trebalo prvo da kažem", dodao je Šakota.

Koliko je teško povređen Dženkins?

S obzirom na to da je Čarls Dženkins neočekivano bio kraj terena, Šakota je govorio o njegovom statusu, objasnivši da se čvrsti Amerikanac povredio.

"Uplašili smo se da je dosta ozbiljnije. On je čvrst momak, istegao je ligament, nadamo se da će biti spreman za Cedevitu. Dajemo sve od sebe u svim mečevima, ali nisu nam toliko bitne kao preostale u ABA ligi".

Na pitanje o zvižducima na svoj račun ili na račun svojih igrača, trener crveno-belih rekao je da mu nije teško da prihvati kritiku, ali da igračima one stvaraju probleme na terenu.

"Najmanji je problem da trener bude meta, a najgore je kad su to igrači. I to smo prošli, od igrača koji je otišao, do nekih koji su bili pred menjanjem. To mene ne dotiče koliko njih. to je ceo problem. Nismo mi za džabe šesta ekipa u Evroligi po utakmicama na strani. Razmislite malo. Dok se ekipa podržava, to daje veliku energiju. Onog trenutka kada neko promaši penal ili ne uradi nešto što se očekuje, pa čuje tu reakciju, to je pogubno za njega".

U kratkom osvrtu na do urađeno tokom svoja tri meseca na klupi, Šakota je naveo jednu utakmicu i jednu završnicu kojima nije zadovoljan.

"Jedino igračima mogu da zamenim Bar i završnicu Kupa, kada smo se nešto drugačije dogovorili. Sve ostalo ne mogu da im zamerim. Nadam se da ćemo biti pravi, da navijači znaju da je utakmica protiv Cedevite veoma bitna za ulazak u plej-of. Pokušavamo, ako ne znaš da izvučeš nešto iz situacije kad gubiš... Mnogo puta se događa da te pobeda zaslepi. Možda je protivnik tog dana bio loš, izgubi i CSKA 20 razlike od Olimpijakosa, kao i Fener juče (protiv Reala). To se događa. Mi uvek idemo da damo sve od sebe i bili smo pozitivni u velikom broju utakmica Evrolige", dodao je Zvezdin trener.

S obzirom na to da u ABA ligi nema utakmica zbog obaveza reprezentacija, Crvena zvezda će naredni meč takođe odigrati u Evroligi, sledećeg četvrtka protiv Baskonije u gostima.

Crvena zvezda - CSKA 81:86
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC