• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bilo koje rješenje za ABA ligu neće biti pravedno"

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Moguće je više solucija, ali se dva nameću za završetak takmičenja na Jadranu, kaže profesor Vladimir Koprivica koji brine o kondiciji košarkaša Partizana

 Vladimir-Koprivica-KK-Partizan-ABA-liga-kraj-sezone Izvor: MN PRESS

Profesor Vladimir Koprivica, jedan od najcjenjenijih stručnjaka u oblasti kondicije, koji je zadužen za fizičku pripremu košarkaša Partizana, izjavio je da su pitanje šampiona i ispadanje iz prvenstva dva najveća problema sa kojima je suočena regionalna ABA liga.

"Najlakše je riješiti problem ispadanja iz lige. Jednostavno se može donijeti odluka da se ABA liga proširi, pa da naredne sezone ispadne veći broj ekipa. To je bezbolno i možda pravedno, jer treba da uđu u regionalno takmičenje oni koji su zaslužili, a da ne ispadne niko, jer to nije riješeno na terenu", rekao je Koprivica Tanjugu.

Možda će vas zanimati

On ističe da će odluka o prvaku regona biti donijeta u odnosu na to kako se će se riješiti situacija u Evroligi i smatra da se ABA liga neće tu mnogo ni pitati.

"Pitanje je kako će se klubovi odnositi prema tome, kakav će stav zauzeti. Partizan je bio prvi i bez obzira na posljednje kolo. Mi smo se veoma radovali tom plej-ofu, jer smo bili u izvanrednom trenutku, bili smo u formi i imali smo dobru atmosferu. Svi igrači su bili zdravi i postojalo ono što ja osjetim, a to je kada na terenu vidite da se neko raduje utakmici i da je siguran da će pobijediti, da uopšte ne misli da može da izgubi. Mnogo smo se radovali tome što je slijedilo i onda je došao prekid".

Koprivica smatra da je moguće više rješenja, ali da se dva nameću za završetak takmičenja na Jadranu.

"U opciji je više rešenja, ali dva su osnova. Ili će se sezona poništiti ili će priznati Partizanu da je bio najbolji u regularnom dijelu. Sa tim se vjerovatno neće složiti klubovi koji su imali šansu da zauzmu to mjesto poslije plej-ofa. Sve je neizvjesno. Ja sam u Partizanu i da ga proglase šampionom, to nije isti osjećaj kao kada to na terenu zaslužite".

Ističe i da niko ne treba da misli da će neko da likuje ako bude proglašen šampionom.

"Ostaje nedorečenost i ne može se tome radovati neko ko iskreno voli sport i živi u njemu. Sa druge strane, problem je i da sve to što smo radili bude poništeno. Šta smo radili - ništa, zašto smo bili najbolji… Ili ovi drugi klubovi, koji su postigli neki uspjeh, rezultat… Zašto da se sve to odjednom negira… Ni to nije lako. Bilo koje rješenje niti je pravedno niti jednostavno. U ovom trenutku ljudski životi su najvažniji. Vratiće se sport, biće još, sezona i ovo će se jednom juče zvati".

Koprivica je izjavio da je cijela situacija košarkašima Partizana teško pala i da su mnogi otišli u SAD da budu sa svojim porodicama, a dodaje i da su treneri iz stručnog štaba stresno doživjeli cijelu situaciju.

"Trinikijeriju je bilo najteže, jer je njegova porodica bila usred pandemije u Italiji. Čujemo se, kaže da je sve mnogo bolje", zaključio je profesor Vladimir Koprivica.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC