• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sada bi svi gradili igru oko Dončića!

Autor Milutin Vujičić

Prije dvije godine na draftu to nije nije bio slučaj...

 Luka-Doncic-najveci-talenat-NBA-liga Izvor: Guliver, Tom Pennington/Getty Images North America

"ESPN" je napravio zanimljivo istraživanje i zatražio od 20 čelnika NBA klubova (treneri, skauti i operativci) da rangiraju četvoricu mladih košarkaša po tome koga od njih bi najprije izabrali da vodi njihovu franšizu!

Obuhvaćeni ovom anketom mogli su da biraju između Luke Dončića (Dalas), Treja Janga (Atlanta), Zajona Vilijamsona (Nju Orleans) i Džaa Moranta (Memfis), a bili su poprilično jasni.

Možda će vas zanimati

Čak 17 od 20 kvalifikovanih ispitanika na prvo mjesto je stavilo Luku Dončića, dok je kod preostale trojice bio rangiran na drugom mjestu, pa je tako potvrđeno da je mladi slovenački košarkaš želja većine zbog potencijala koji ima - i koji može da nadogradi u narednom periodu.

To očigledno nisu mislili i na draftu 2018. godine kada je Dončić, koji je u to vrijeme bio osvajač Evrolige sa Real Madridom i šampion Evrope sa Slovenijom, izabran tek kao treći pik na draftu.

Ispred njega je sa prve pozicije birao Finiks i odlučio se za Deandrea Ejtona, koji je u međuvremenu bio suspendovan zbog kršenja anti-doping pravila, dok je Sakramento izabrao Marvina Beglija III, zbog čega i danas Vlade Divac trpi žestoke kritike.

Dončić je u ovom glasanju dobio 77 "poena", na drugom mjestu je Zajon Vilijamson, zvijezda prošlogodišnjeg drafta, a na trećem najbolji "ruki" ove sezone Dža Morant.

Najmanju podršku dobio je Trej Jang, peti pik sa drafta 2018. godine, iako igra fantastično za Hokse.

Ova anketa je bila anonimna i većina ispitanika je pohvalno pričala o Dončiću, kazavši za njega da je "sigurica", kao i da posjeduje sve neophodno za vrhunskog igrača, međutim ima i onih koji su pomalo sumnjičavi prema Slovencu.

"Ne znam da li može da bude bolji od ovoga što je danas. Stvarno je dobar, ali mislim da je to to - što je opet dobro", rekao je jedan operativac iz kluba sa Istočne obale.

Ko je u pravu?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC