• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zamislite samo Rodmana kod Karija ili Dude!

Autor Milutin Vujičić

Šteta što nismo imali priliku da vidimo...

 Zamislite samo Denisa Rodmana kod Karija ili Dude! Izvor: Guliver/Jim Rogash/Getty Images

Jedan od najboljih "skakača" u istoriji košarke Denis Rodman bio je veoma povučen i miran dečak čija se ličnost promenila za 180 stepeni posle nekoliko sezona u Detroitu.

Rodman se uklopio u "šoubiznis" i zavoleo noćni provod, a potom je poželeo da "odskače" od drugih neobičnim frizurama, ekscentričnim ponašanjem i problemima koje je pravio van parketa, ali su ga u Čikagu uvek tolerisali jer bi na parketu ostavljao sve što ima.

Možda će vas zanimati

U dokumentarnom serijalu "The Last Dance" urpavo je trener Fil Džekson pričao o tome da mu je dopustio da pravi i gluposti van terena pošto nije želeo da "kroti" njegovu ličnost.

Ispostavilo se da je to bio dobar potez pošto je Rodman sa Čikagom osvojio tri šampionska prstena, bio jedan od najvažnijih igrača u "drugoj" eri Majka Džordana u dresu Bulsa, ali sve je moglo da bude drugačije po njega da trener nije imao strpljenja.

Njegov saigrač iz tog vremena, čuveni hrvatski košarkaš Toni Kukoč, pokušao je da zamisli situaciju šta bi se desilo sa "Crvom" da je kojim slučajem igrao u Evropi.

"Rodman bi imao problema da je igrao u Evropi ili imao trenera iz mog vremena. Volim sve moje trenere i znam koliko su bili sjajni. Mislim na Božidara Maljkovića, Željka Pavličevića, Dušana Ivkovića, Petra Skansija i Svetislava Pešića... Kod njih ste znali ko šta sme. Bilo je logično - 'Ja sam trener i moraju svi da me slušaju'", ispričao je Toni Kukoč za grčki portal "Sport24".

"Odnos Božidara Maljkovića i Duška Ivkovića prema igračima je bio malo drugačiji, ali to je normalno".

Toni Kukoč je "jedva" stigao u NBA pošto ga je Čikago draftovao 1990. godine, da bi generalni menadžer Džeri Kraus naredne tri sezone pokušavao da ga ubedi da napusti Beneton i obuče dres tadašnjeg trostrukog uzastopnog šampiona NBA.

"Ono što mi se svidelo kod Fila Džeksona je da pored toga što ima znanje, ima i posebnu sposobnost da vam uđe u dušu i razume vas kao čovek i ličnost. Mogao je da vidi 'unutar tebe'. Šta voliš, koliko izdržavaš i koja su ti ograničenja. Nema mnogo ljudi taj dar", istakao je Kukoč koji je u sezoni 1995/96 osvojio nagradu i za najboljeg "šestog" igrača lige.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC