• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da je više ovakvih ljudi: NBA košarkaš dirnuo u srce sjajnim gestom - 2.500 dolara i penzija za vraćen novčanik!

Autor Mladen Šolak

Dirljiva priča o sjajnom potezu igrača Portlanda.

 Kosarkas-Portlanda-Venjen-Gebrijel-taksista-vracen-novcanik-2.500-dolara-penzija Izvor: KEVIN C. COX/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Guliver

Košarkaš Portland Venjan Gebrijel je sjajan tip i ova priča to potvrđuje.

Talentovani krilni centar iz Sudana (23) od ove godine je košarkaš Portlanda i sa saigračima je trenutno u Orlandu, gde igra plej-of u "Volt Dizni rizortu".

Možda će vas zanimati

U toku sinoćne utakmice protiv Lejkersa, komentator je ispričao lepu priču o njemu,

Pre nekoliko mesci, Gebrijel se vozio uberom i shvatio da je za sobom ostavio novčanik u kolima. Odmah je pokušao da stupi u kontakt sa starijim vozačem, ali nije uspeo da ga pronađe. To je dovelo do dirljivog niza događaja:

"Pamtim taj dan. Pre svega, lepo smo pričali dok sam bio u kolima. Vozač je bio baš pristojna osoba. Ne volim da pričam sa svakim vozačem, ali sada smo baš lepo ćaskali".

"Na kraju sam se pozdravio i bio je veoma prijatan prema meni. Tada sam shvatio da mi je ostao novčanik. Pokušao sam da ga kontaktiram, ali bezuspešno. Ne znam da li je bio problem do ubera, ali prosto nisam mogao da dođem do njega".

Naravno, to ga je uznemirilo.

"Imali smo utakmicu tog dana i obično dremnem pred meč ali tog dana nisam mogao. Samo sam se nadao da ću uspeti da vratim novčanik, ali od toga nije bilo ništa. Niti sam bilo šta mogao da uradim", rekao je igrač kome je prvu šansu u NBA ligi pružio Vlade Divac 2018. godine u Sakramento Kingsima.

Izvor: Guliver, Mike Ehrmann/Getty Images North America

Vozač je pronašao novčanik i pošto je znao gde je odvezao Gebrijela, znao je i gde da odnese novčanik.

"Vratio se do mene. Imam dugo stepenište koje vodi do mog ulaza u apartman i morao je mnogo da prepešači. S obzirom na to da ima fizičke probleme, veoma se umorio dok je došao do mene. Namučio se da bi se popeo".

Vozač ubera Džon Barnard ima oštećena kolena osteoartritisom i zbog toga mu je teško da hoda. Košarkaš je toga bio svestan čim ga je video.

"Pitao sam ga sedne nekoliko minuta, da dođe do daha i da odmori kolena".

Vozan nije hteo da primi nagradu.

"Pokušao sam da mu dam nešto novca, ali nije hteo da uzme. Pokušao sam da ga primoram na to, ali nije uzeo. Na kraju sam ga molio", pamti košarkaš.

Vozač je lično ispričao novinarima NBC-a zašto nije hteo da primi novac. Od njega je ova priča i krenula da se širi, jer je hteo da svi znaju šta je košarkaš uradio za njega.

"Dao mi je 100 dolara zbog toga što sam mu vratio novčanik. Nisam hteo da pominjem to uopšte, jer nisam ja u pitanju, već on".

Gebrijel jeste NBA igrač, ali daleko od toga da zarađuje "brdo" novca kao ostali košarkaši.Ove sezone zaradio je 1,4 miliona dolara (iznos pre oporezivanja), a za sledeću godinu nema ugovor.

Naravno da je našao način da se oduži vozaču na sjajan način.

"Ostatak priče je da mi je Venjen uplatio 2.500 dolara na moj lični račun. Nije hteo nikakav publicitet. Njegov poklon mi je omogućio da više ne moram da vozim. U ovo nemirno vreme, u periodu virusa, mislio sam da bi ovo bila pozitivna priča. Mislim da bi Trejl Blejzersi trebalo da znaju za ovo", rekao je vozač.

"Posebno me je oduševilo to što Venjen nije jedan od najplaćenijih igrača u ekipi, ali mi je ipak pomogao. Zauvek ću biti njegov fan", poručio je košarkašu večno zahvalno vozač.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC