• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin "Pionir" bi goreo zbog njega: Šteta što je rekord oborio u tišini!

Autor Mladen Šolak

U nekim drugim, bezbednim okolnostima, hala Aleksandar Nikolić bi se "zatresla" zbog sjajnog nastupa Zvezdinog Amerikanca. Ovako, navijači su mogli da na TV-u uživaju u njegovom najefikasnijem nastupu u Evroligi.

 Dzordan-Lojd-prva-utakmica-u-Pioniru-Zvezda-Baskonija-30-poena Izvor: MN PRESS

Da su imali priliku u petak da budu u "Pioniru", navijači Zvezde videli bi šou novog lidera crveno-belih koji bi teško zaboravili.

Amerikanac Džordan Lojd (27) obeležio je ubedljivu pobedu protiv Baskonije i debitantski meč Saše Obradovića na klupi crveno-belih u praznoj hali "Aleksandar Nikolić".

Možda će vas zanimati

Sjajni bek ubacio je 30 poena, verovatno će biti MVP kola Evrolige i radio je praktično sve u napadu. Pogađao je trojke šutevima iz mesta, sa korakom u stranu, u istrčavanjima iz blokova, preko ruku...

Takođe, ulazio je na snažne prodore, asistirao Marku Simonoviću za trojke (ukupno ubacio četiri), "čitao" odbranu rivala... Zaista je odigrao sjajno i razbudio maštu navijačima, koji će se lako "zaljubiti" u momka iz Čikaga ako ovako bude plesao na terenu.

U tišini hale oborio je svoj evroligaški rekord sa 30 poena i indeksom 34.

"Nije stvar u poenima, već u samopouzdanju koje donosim ekipi. To je jako važno. Da svi samouvereno šutiraju, da budu mirni i tu energiju hoću. Hoću da vodim, da donosim energiju", rekao je Lojd posle utakmice.

Bivši šuter Valensije i vlasnik šampionskog NBA prstena sa Torontom kaže da je jako bitno da ekipa bude konstantna, da ne pada u lošim trenucima i da ne uzleće u dobrim momentima.

Izvor: MN PRESS

Uostalom, i na njegovom primeru se može zaključiti da će biti oscilacija bar dok se ekipa bude "uhodavala", jer je na gostovanju Fenerbahčeu u prvom kolu šutirao trojke jako loših 1/9, pa nedelju kasnije odigrao spektakularno (5/8 za tri).

"Bitna je konstantnost. Ne smeš da dozvoliš da poletiš visoko posle pobede ili da padneš prenisko posle poraza. Nova utakmica dolazi, okrećemo se sledećoj i idemo dalje", dodao je on.

Crvena zvezda će u subotu imati dan za predah i za put u Čačak, gde će u nedelju igrati protiv Borca. Potom će se vratiti u "Pionir" na duel protiv Žalgirisa (utorak), posle čega će gostovati Asvelu (četvrtak).

Naravno, sve će biti tako pod uslovom da ne bude nepredviđenih okolnosti sa koronom. A poznato je da će naredni evroligaški rival crveno-belih, Žalgiris, u subotu uveče odigrati utakmicu protiv Himkija, jer je taj meč pomeren sa prvobitnog termina zbog velikog broja zaraženih u ruskom timu.

Nažalost, takvih situacija će sigurno biti i dalje u Evroligi, a Lojd poručuje da je na igračima da kao i svi urade sve što mogu da ostanu zdravi.

"Ne možemo to da kontrolišemo, možemo da se trudimo da budemo bezbedni mimo terena. Takva je situacija", dodao je Lojd.

Pogledajte kako je "rešetao" Baskoniju.

Dzordan Lojd
Izvor: Youtube/Eurohoops TV

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC