• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobijamo Real 20 razlike, a oni... Ovo je šokantno! Barselona dobila Klasiko, a Šaras baš ljut!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Prva runda velikog španskog derbija pripala je Blaugrani! Na redu su fudbaleri u subotu.

 Barselona - Real Madrid 79:72  Izvor: MN PRESS

I bez Nikole Mirotića, Barselona je praktično rutinski pobedila Real u prvom "El Klasiku" ove sezone!

Barselona - Real Madrid 79:72 (18:14, 30:13, 16:25, 15:20)

Možda će vas zanimati

Litvanska legenda Šarunas Jasikevičijus dobio je svoj prvi veliki derbi na klupi katalonskog giganta, ali posle utakmice bio je ljut na ekipu jer pri vođstvu 46:26 u 18. minutu nije reagovala kako je hteo.

Iako je Barselona preuzela kontrolu poenima Kajla Kjurika i Brendona Dejvisa na početku te četvrtine (za vođstvo 32:21), Real se nije predavao ni kada je otišao na maksimalnih "minus 20". Jasikevičijus je očekivao da njegov tim bude mnogo energičniji u tim trenucima.

"Bilo je šokantno to što je Real na minus 20 igrao agresivnije, zar ne? Veoma šokantno! Naravno, šta su mogli da urade, podigli su nivo igre, igrali su sve vreme na granici faula. Ne shvatam zašto smo bili malo iznenađeni. Izgubili smo malo kontrolu igre", pričao je Litvanac posle utakmice kao da je njegov tim izgubio.

Ipak, potom je i odao priznanje igračima.

"Sve u svemu, mislim da smo zaslužili pobedu, ali moramo da učimo iz ovoga i da shvatimo se veliki timovi poput Reala vraćaju i da se prilagođavaju. Oni se uvek vratiti. Oni ti neće dopustiti da ih pobediš. Malo me jeste iznenadilo kako je sve ispalo u drugom poluvremenu, ali OK, pobeda je pobeda. Ovo je 'El Klasiko' i uz sve probleme koje imamo, veoma sam srećan. Kao što sam rekao i ranije, navijači nam strašno nedostaju. Znam da bi 8.000 ljudi volelo da bude danas ovde u 'Palau Blaugrani', tako da je ova pobeda za njih. Hajde da nastavimo da radimo, jer nas čeka veliki posao".

Zaista sjajno će zvučati podatak da je Barselona u prvom delu meča ubacila 15 od 22 pokušaja za dva poena, dok je na drugoj strani ograničila Real na samo sedam pogodaka iz 21 pokušaja. Na poluvremenu je razlika u timskom indeksu korisnosti bila 59:14 za Barsu!

Posle takvog početka, ne iznenađuje to što je Real doživeo četvrti poraz u pet kola, što je njegov najlošiji start u Evroligi u ovom veku!

Sa druge strane, Barselona je sada na skoru 4-1 i za to su najviše zaslužni bili Kjurik (15), Dejvis (14), ali i Kori Higins, sa sedam poena i devet skokova.

Petak je bio dan za košarkaški "El Klasiko", a u subotu je na programu fudbalski, od 16 časova u Barseloni.

BARSELONA. Dejvis 14, Hanga 4, Bolmaro, Smits 7, Ertel 6, Pustovi, Oriola 2, Abrines 8, Higins 13, Martinez 7 (9 sk), Kjurik 15, Kalates 3.

REAL: Rendolf 1, Fernandez 3, Abalde 13, Kampaco 7, Laprovitola, Alosen, Dek 2, Garuba 8, Tavares 6, Ljulj 9, Tomkins 14, Tejlor 6.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC