• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca m:tel nakon pobjede u derbiju: Ne bi bilo nezasluženo i da je Izviđač slavio!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Bilo je tvrdo, kao i uvijek kad su u pitanju mečevi Borca i Izviđača, na jednu ili dvije lopte. Tako je više od 10 godina i tako će uvijek biti", rekao je Mirko Mikić poslije trijumfa nad ljubuškim "skautima".

 Borac m:tel - Izviđač 24:23, izjava Mirko Mikić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši Borca m:tel uspjeli su da osvoje bodove u derbiju 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u veoma neizvjesnom i zanimljivom susretu protiv Izviđača.

Crveno-plavi su u "Boriku" slavili nad ljubuškom ekipom rezultatom 24:23 i uz dobojsku Slogu ostali lideri na tabeli s tim da Dobojlije imaju bolju gol-razliku.

Možda će vas zanimati

Šef struke Banjalučana Mirko Mikić bio je zadovoljan igrom i pobjedom nad "skautima", iako je priznao da je utakmica mogla da ode i u drugom smjeru.

"Ne bi bilo nezasluženo i da je bilo neriješeno ili da je Izviđač dobio utakmicu. Bilo je tvrdo, kao i uvijek kad su u pitanju mečevi Borca i Izviđača, na jednu ili dvije lopte. Tako je više od 10 godina i tako će uvijek biti. Čestitam gostima iz Ljubuškog, koji imaju mladu ekipu, na prikazanoj igri i čestitke mojim igračima što su u ovom 'nenormalnom' ritmu, u nadoknadama tih odloženih susreta zbog pandemije korona virusa, nakon teškog poraza u Gračanici, uspjeli da saberu glave i u neizvjesnoj završnici osvoje bodove. Nadam se da ćemo uspjeti sada da se regenerišemo s obzirom da imamo sedam dana pauze, što nismo imali mjesec dana. Ovo ćemo sada zaboraviti i okrenuti se Evropi", izjavio je Mikić.

Borac m:tel će narednu utakmicu odigrati u EHF Evropskom kupu u Peći protiv ekipe Bese.

"Ono što znamo su njihovi glavni igrači. Nikola Prce, koji je bio MVP njihovog prvenstva, imaju neke Špance, kao i španskog trenera i odličnog pivota, mada iskreno još nisam gledao ništa posebno o njima jer nismo imali vremena. Sad nam slijedi mali odmor, pa ćemo se pripremiti za Besu. Ono što svi moramo shvatiti je da kakva god bude protivnička ekipa da Borac ima jasan cilj - otići u Peć i upisati pobjedu. To je to uz dužno poštovanje prema svima. Mi se jedino na taj način možemo spremiti", dodao je strateg Banjalučana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC