• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi mandat Božidaru Maljkoviću U OKS: "Olimpijske igre u Tokiju su prioritet"

Autor Milutin Vujičić

"Kao i do sada, želim da budemo na usluzi svim sportistima i njihovim savezima, da im pomažemo i budemo servis koji omogućava da postižu što bolje rezultate", poručio je Maljković.

 bozidar-maljkovic-predsednik-olimpijski-komitet-srbije-novi-mandat Izvor: MN PRESS

Olimpijski komitet Srbije (OKS) će kao predsednik i naredne četiri godine voditi Božidar Maljković, odlučeno je danas na Izbornoj skupštini.

Maljkovića su, saopštio je OKS, podržala čak 34 granska saveza olimpijskih sportova.

Možda će vas zanimati

"Na početku prvog mandata rekao sam da izbor za predsednika OKS za mene predstavlja veliku čast i krunu karijere u sportu. I danas, kada sam uz veliku podršku po drugi put izabran na jednu od najodgovornijih funkcija u srpskom sportu, osećam istu motivaciju kao i pre tri i po godine. Okružen sam pravim saradnicima i imam privilegiju da i naredne četiri godine predvodim sjajnu grupu ljudi. Kao i do sada, želim da budemo na usluzi svim sportistima i njihovim savezima, da im pomažemo i budemo servis koji omogućava da postižu što bolje rezultate. Nastavljamo sa ozbiljnim radom i maksimalna priprema za Olimpijske igre u Tokiju je prioritet", izjavio je Maljković nakon reizbora.

Đorđe Višacki je jednoglasno izabran za generalnog sekretara i za naredni olimpijski ciklus.

Višacki je zahvalio Maljkoviću na poverenju, kao i svima u srpskom sportu sa kojima godinama sarađuje.

"Nadam se da ćemo svi zajedno naći način da se u narednim, sigurno izazovnim godinama, izborimo sa onim što će nam kao posledicu doneti virus korona, sa kojim se ceo svet bori. Takođe se nadam da ćemo uspeti da uradimo sve ono što je potrebno kako bi se kao nacija radovali uspesima naših sportista", kazao je Višacki.

Skupština je izabrala i nove članove Izvršnog odbora, koji će činiti Veselin Jevrosimović, Zoran Gajić, Mirko Nišović, Viktor Jelenić, Predrag Danilović, Marija Desivojević Cvetković, Milovan Bratić, Nenad Petković, Iva Popović i Željko Trajković.

Predsednik OKS je predložio tri kandidata, koje su delegati izglasali, a to su Žarko Zečević, Ivana Mastilović Jasnić i Danilo Cicmil.

Nadzorni odbor činiće Veroljub Dugalić, Aleksandar Matković i Dušan Vulević.

Skupština OKS je usvojila promene u statutu koje se, kako je saopšteno iz te organizacije, pre svega odnose na usaglašavanje sa olimpijskom poveljom i drugim aktima Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Delegati su jednoglasno usvojili četvorogodišnji izveštaj o radu Olimpijskog komiteta Srbije, kao i plan rada za naredne četiri godine.

(BETA)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC