• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muzaferija vrijedno skuplja bodove: Mlada Visočanka nadomak TOP 100 skijašica svijeta!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Elvedina Muzaferija iz Francuske priča za MONDO o dosadašnjim nastupima u 2021. godini.

 Elvedina Muzaferija Evropa kup 2021. drugo i treće mjesto u Francuskoj Mon Blan Flen za MONDO Izvor: Elvedina Muzaferija za MONDO

Novi bodovi za najbolju bh. skijašicu u Evropa kupu!

Elvedina Muzaferija juče je u švajcarskom Cinalu osvojila prve ovogodišnje bodove u Evropa kupu, a danas je u Francuskoj imala još dva sjajna nastupa, te je trke superveleslaloma okončala na odličnom drugom i trećem mjestu, čime je bodovnu "kolekciju" uvećala za još 36, odnosno 32 boda.

Možda će vas zanimati

Osvajanjem 28. mjesta u Švajcarskoj, pripala su joj tri boda, a to je bila najava sjajnih nastupa na Mon Blanu.

Francusko mjestašce Flen bilo je danas domaćin dvije trke, a Muzaferija je bila raspoložena, te je prvu trku završila na trećem, a narednu na još boljem drugom mjestu.

Prvo je zaostala 20 stotinki za pobjednicom, domaćom skijašicom Karen Smadje Klemen, da bi u drugoj trci ponovo Klemen bila prvoplasirana, a Muzaferija je zaostala 16 stotinki, te tako stala uz bok pobjednici.

Izvor: Elvedina Muzaferija za MONDO

Novim bodovima Muzaferija je stigla nadomak sjajnog plasmana među 100 najboljih skijašica svijeta.

"Sada sam osvojila 36 i 32 FIS boda, što bi me već na narednoj trci moglo dovesti u TOP 100 skijašica svijeta", istakla je Muzaferija u javljanju za MONDO.

Na prve četiri trke u Evropa kupu 2021. godini, Muzaferija je upisala bodove čak na tri, tako da je kalendarska godina veoma uspješno počela za 21-godišnju skijašicu.

Najbolja bh. skijašica priprema se i za Svjetsko prvenstvo, koje će od 9. do 21. februara biti održano u italijanskom gradu Kortina d'Ampeco.

"Godina je krenula odlično, a očekuje me još mnogo trka u januaru, možda čak 10 do 15 startova, tako da će biti jako naporno. Svakako će cilj biti isti - što bolje se spremiti za Svjetsko prvenstvo u februaru."

Pandemija korona virusa promijenila je mnoge sportove. Osim izostanka publike, sportisti se moraju pridržavati brojnih epidemioloških mjera, pa tako ni skijaši nisu izuzetak.

"Tokom vožnje na liftu i na startu moramo nositi maske, ali dok skijamo nema nekih promjena. Takođe, prije svake trke obavezno je testiranje jer bez negativnog PCR testa, ne starijeg od 48 časova, ne možemo nastupiti na takmičenju", kaže Muzaferija.

Vremena za odmor nema, jer već sutra na programu su nove trke.

"Već sutra na ovom istom skijalištu očekuje me veleslalom, pa onda FIS trke u spustu u Italiji. Od 14. do 24. januara na programu su Evropa kup i Svjetski kup švajcarskoj Kran Montani i nadam se da ću i na njima biti uspješna", istakla je bh. skijašica, koja će tako tokom januara imati još mnogo prilika za dokazivanje.

Dodajmo da je Muzaferija prva sportistkinja iz BiH koja je ispunila normu za 24. Zimske Olimpijske igre, koje će od 4. do 20. februara 2022. godine biti održane u Pekingu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC