• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokoviću poturaju isto pitanje, to mu se nije dopalo: Već sam pričao o tome na prošloj konferenciji (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

To je tema zbog koje je takođe trpeo kritike krajem prošle godine.

 novak-djokovic-linijski-sudija-australijan-open-izjava-tijafo-pricao-sam-o-tome Izvor: YouTube/Australian Open TV/Printscreen

Novak Đoković je uspeo da se plasira u 3. kolo Australijan opena, ali posle više muka nego što se očekivalo.

Posle tri i po sata i četiri seta, savladao je Frensisa Tijafoa, a posle meča je govorio o temi koja je prethodnih dana naročito aktuelna i o kojoj je pre samo par dana već govorio.

Možda će vas zanimati

Đoković je uspeo da pobedi Tijafoa u meču u kojem nije briljirao, a na konferenciji za medije je nahvalio Amerikanca.

"Zaista sam bio impresioniran kako se takmičio. Servirao je veoma dobro, borio se žestoko. Mislim da smo obojica igrali na prilično visokom nivou. Terao me je da igram do krajnjih granica. Drugi i treći set su bili jako tesni. Imao sam sreću da povedem sa 2:1 u setovima. U četvrtom, imao sam više prilika i iskoristio jednu od njih sredinom seta. U svakom slučaju, uslovi su bili izazovni. Bilo je jako toplo, imali smo duge razmene. Bilo mi je teško da ga slomim na bekhend strani. Pokušavao sam da zaobiđem njegov bekhend, da igram više kroz teren, otvorim ga, ali nije mi dao ništa. Bekhend mu je bio veoma dobar, konstantan, nije imao mnogo grešaka. Vrlo je brz igrač. Nikad ne znaš šta ti sledeće stiže. Da, bio je to težak meč, srećan sam što sam izašao kao pobednik iz ove bitke", rekao je Novak.

On je istakao i da je u pojedinim momentima meča bio previše pasivan.

"Vidite, meč je bio tesan. Naravno da se u pojedinim momentima osećao nisam osećao kao obično. Čestitam mu na tome. Prikazao je sjajnu igru i kvalitetan tenis. Stavio me je u tešku poziciju. Imao sam šanse rano u drugom setu. Da sam napravio brejk tada, možda bi tok meča išao drugačije, ipak, dobro se držao na servisu. Nisam koristio prilike za brejk tako dobro. Povremeno sam bio previše pasivan. Jednostavno, nisam osećao lopticu danas kao i obično. Opet, čestitke na njegov račun što je učinio da se osećam tako neugodno na terenu", dodao je Đoković.

Potom su novinari Đokovića ponovo pitali o linijskim sudijama, činjenici da se sada koristi automatski sistem i da sudija više nema na terenu, što je tema za koju je u prethodnom periodu takođe trpeo određene kritike zbog svojih stavova.

"Pričao sam o tome i na prethodnoj konferenciji. Mislim da je dobro da imamo automatski sistem. Razumem da imamo tradiciju, da je to deo istorije ovog sporta, da imamo linijske sudije. Kao što sam ranije rekao, ja sam za to da svako ko je na terenu ili u organizaciji ima jedinstveno iskustvo. Imamo mnogo dobrovoljaca širom sveta. Razumem da to nešto oduzima od prethodnog iskustva, mnoge sudije ostaju bez posla. S druge strane, mislim da je to neizbežno u budućnosti tenisa. Ja to podržavam. Naravno, voleo bih da ostanu sakupljači loptica. Što se tiče linijskih sudija, podržavam tehnologiju", jasan je bio Novak Đoković.

Novak Đoković posle pobede nad Tijafoom
Izvor: Youtube/Australian Open TV

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC