• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je lepa Marijana koja je ućutkala Federera i Kirjosa: Teniseri je se plaše, a mediji je porede sa Dženifer Lopez!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Njena smirenost u napetim situacijama je neverovatna, pokazala je više puta da ume da se nosi s pritiskom, pa čak i kada je ceo stadion na strani tenisera kao što su Kirjos ili Federer.

 Ko je lepa Marijana koja je ućutkala Federera i Kirjosa: Teniseri je se plaše, Dženifer Lopez Izvor: Profimedia, Twitter/ESPN2/Screenshot

Posao teniskog sudije nije nimalo lak, potrebno je zadržati smirenost i koncentraciju tokom čitavog meča i biti "nevidljiv", međutim nekada je to nemoguće ako su na terenu igrači koji uživaju u pažnji i koji se hrane nepotrebnom polemikom.

To je na svojoj koži, po ko zna koji put, osetila i srpska sutkinja Marijana Veljović na koju je kontroverzni Nik Kirjos, slobodno možemo reći, vikao tokom trećeg dana Australijan opena.

Možda će vas zanimati

I pored svega, Marijana je zadržala smirenost i saslušala sve što je Kirjos imao da kaže.

Bilo je neverovatno videti njeno "lice pokeraša" dok je Kirjos deklamovao šta mu sve smeta, svađajući se sa mašinom koja po njegovom mišljenju ne radi dobar posao, a naravno sve kako bi prikupio energiju da dobije meč protiv Imbera na "Rod Lejver" areni.

Marijana ga je saslušala i "iskulirala", iako je mirne duše vrlo lako mogla da kazni Australijanca zbog bezobraznog ponašanja. 

"Njegovo glasno psovanje je kršenje pravila ponašanja na teniskom terenu što bi moglo da rezultira i oduzimanjem gema. To bi ga koštalo servisa i ostavilo ga u zaostatku, imao bi 0:2 u odlučujućem setu", piše vrlo objektivno australijski "Foks Sports".

"Umesto toga, sutkinja je izabrala da pusti Kirjosa sa izrazi svoju frustraciju bez da ga kazni. On je to iskoristio, dobio naredna tri gema i tako sebi otvorio put ka pobedi".

Kirjos je napravio veliki preokret i slavio 3:2 u setovima, a i posle meča se osvrnuo na "mašinu na mreži" koja je prema njegovom mišljenju bila preosetljiva, pa bi se servis ponavljao čak i kada loptica ne bi kačila mrežu.

"Kada na 1:0 i 30:30 u petom setu tako nešto bude i ona kaže 'ja te razumem', a to može da utiče na ceo meč, mislim da ne razume. Ne, ne razumeš kada tako nešto kažeš", rekao je Kirjos.

Naravno, nije ovo prvi put Kirjosu da se zakači sa glavnim sudijom, ali je simptomatično da je na istoj konferenciji ponovo prozvao i Novaka Đokovića, pa se može reći da je na ovom Australijan openu imao sukobe sa dvoje ljudi iz naše zemlje, a ima još vremena...

Izvor: Profimedia/Speed Media/Icon Sportswire

Marijana Veljović je i ranije znala da "spusti" tenisere koji se ponašaju neprofesinalno, pa se najduže pamti polemika sa Rodžerom Federerom koga je kaznila zbog dugog jezika.

Bilo je to baš na prošlogodišnjem Australijan openu kada je Rodžer Federer pokazao ne tako džentlmenske manire u duelu sa Tenisom Sandgrenom. Morala je da opomene Švajcarca koji se naljutio i ušao u raspravu, međutim Veljovićeva je ponovo bila maksimalno smirena.


Njen pogled u trenucima napetosti doneo joj je i slavu na društvenim mrežama, pošto bi malo ko ostao tako smiren, pribran i nasmejan...

Praktično, njena fotografija postala je viralna!

Marijana Veljović je inače rođena 24. januara 1987. godine u Kragujevcu, dakle malo je starija od Novaka Đokovića, i od 2009. godine se bavi suđenjem u "belom sportu".

Izvor: Profimedia

Godinu dana kasnije počela je da sudi na međunarodnim turnirima, a vlasnik je "zlatnog bedža" koji imaju samo retke sudije, odnosno najbolje u ovom poslu, a još godine i godine karijere su pred njom, pa prostora za napredak još ima.

Marijana dobar deo godine provede putujući na turnire, a suđenjem je počela da se bavi slučajno i pokazalo se da je to pravi poziv za nju.

Izvor: Profimedia

Marijana je pažnju privukla i atraktivnim izgledom, na velikom broju američkih sajtova porede je sa pevačicom Dženifer Lopez, dok je u jednom trenutku i bivši teniser Boris Beker uputio neprikladan kompliment zbog kog je pretrpeo kritike.

"Moram da kažem da je sudija izuzetno lepa. Jedeš je očima", rekao je Beker, a posle toga su ga u medijima prozvali "seksistička svinja".

Bilo kako bilo, Marijana je svoj posao odradila fantastično do sada, pa ćemo videti da li je pred njom još neki uzbudljiv meč na Australijan openu, ali nadamo se ne i finale - pošto bi to značilo da Novak Đoković nije u njemu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC