• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominik Tim se ''raspao'', Bugarin očistio žreb Novaku: Neverovatan meč Grigora Dimitrova!

Autor Dušan Ninković

Neočekivan rezultat u Melburnu.

 Dominik Tim se ''raspao'', Bugarin očistio žreb Novaku: Neverovatan meč Grigora Dimitrova! Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Dominik Tim je uspeo jednom, ali drugi put mu nije bilo pomoći. Protiv Nika Kirjosa je nadoknadio dva seta zaostatka, protiv Grigora Dimitrova je doživeo debakl. Austrijski teniser je eliminisan sa Australijen opena.

Čovek koji je projektovan kao polufinalni rival Novaka Đokovića ne samo da nije imao snage za preokret u trećem setu već u tom delu igre nije osvojio ni gem. Dugo nismo videli ovakvu situaciju kod nekog od velikih favorita.

Dominik Tim - Grigor Dimitrov 0:3 (4:6, 4:6, 0:6)

Mnogi su Austrijanca videli kao favorita iz senke za osvajanje prvog grend slema sezone, ali njegova današnja partija govori da nisu bile velike šanse da se to dogodi. Za tek nešto više od dva sata tenisa Diminik Tim je izgubio od ''bejbi Federera'' koji godinama luta i traži pravu formu.

Samo osam osvojenih gemova nisu bili dovoljno dobar rezultat trećeg tenisera sveta i trećeg nosioca na Australijan openu.

Prva dva seta bila su identična. Igrači su razmenili po brejk na sredini seta, a zatim je bugarski teniser u finišu sticao kapitalnu prednost. Tako je poveo 1:0 u setovima, tako je udvostručio prednost, a onda se desio šok.

Inače psihički stabilni Dominik Tim je potpuno nestao. Treći set je trajao celih 20 minuta, Bugarin je osvojio svih šest gemova, a Austrijancu je pripalo ukupno šest poena u tom delu igre! Ogromno iznenađenje.

Grigor Dimitrov će u narednoj fazi igrati protiv ruskog čuda, Aslana Karaceva (27), čoveka koji je 114. teniser sveta i prvi put igra u glavnom žrebu nekog grend slem turnira. Pobednik tog meča je potencijalni rival Novaku Đokoviću u polufinalu, ukoliko srpski as, zbog povrede, stigne do te faze turnira.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC