• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vuja je vrhunski trener, Borac m:tel je i dalje prvi favorit za titulu": Ivica Obrvan, selektor BiH i trener Zagreba

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Rezultat u 'Boriku' je ispao puno viši od stvarne razlike u kvalitetu između Gorenja i Borca m:tel", kaže selektor Bosne i Hercegovine i trener rukometaša Zagreba.

 Ivica Obrvan, intervju za MONDO Izvor: Facebook/Rukometni savez BiH

Novi selektor Bosne i Hercegogovine Ivica Obrvan u intervjuu za naš portal potvrdio da će raditi "dupli" posao na klupama Zagreba i "zmajeva" bez obzira što još nije zvanično potpisao ugovor sa Rukometnim savezom BiH.

Možda će vas zanimati

"Od onog trenutka kad se pojavio kontakt sa Zagrebom, a uz dopuštenje Rukometnog saveza BiH, dao sam jasno do znanja da ostajem čvrsto pri svojoj odluci da obavljam funkciju selektora reprezentacije BiH. Čelnici Zagreba su se složili i nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje da se bilo šta mijenja u tom slučaju", rekao je Obrvan na početku razgovora.

Iako je ranije bilo najavljeno da će ove sedmice biti potpisan ugovor sa RS BiH, zbog obaveza u zagrebačkom klubu, zvanično predstavljanje će biti upriličeno najvjerovatnije sljedeće nedjelje.

"Kako sada stvari stoje doći ću dan prije okupljanja, za dan ili dva ću objaviti širi spisak, kontaktirao sam malo i igrače BiH. Došao bih i ranije, međutim, obaveze s rukometašima Zagreba mi nisu dopustile da obavimo i te formalnosti. U ovom trenutku, mislim da nije ni neophodno da ono što smo dogovorili potpišemo jer to ništa ne mijenja. Danas da stavim potpis ili za sedam dana, nije posebno bitno. Jutros smo se vratili iz Nanta, sutra igramo s Vespremom, a u nedjelju sa Metaloplastikom i onda iduće sedmice najvjerovatnije ću biti na raspolaganju".

Izvor: FENA/HRS

Cijeli region pogodila je vijest o tragičnoj smrti Zlatka Saračevića, legende banjalučkog, hrvatskog i jugoslovenskog rukometa.

"O Saračeviću mogu reći da je njegova prerana smrt velika nevjerica i sportska tragedija. On je bio jedna posebna velika duša, vrhunski i jedan od najboljih rukometaša koje je Jugoslavija imala, Borac, Hrvatska i svi klubovi iz inostranstva za koje je igrao. Posebno sam počašćen što sam dio karijere igrao s njim, družio se kao trener, razmjenjivao mišljenja i rekao sam već da nikad u životu nisam sreo nijednog trenera, koji nikad nije bio spreman izraziti kritiku prema nekog kolegi, već je uvijek bio vedar i pun osmijeha. Žao mi je stvarno, što se to dogodilo, još uvijek je tuga u cijeloj Hrvatskoj, a vjerujem i u BiH, pogotovo u Banjaluci zbog tog tragičnog događaja".

Obrvan se osvrnuo i na ubjedljiv poraz banjalučkog Borca m:tel od čak 16 razlike u "Boriku" u revanšu protiv Gorenja u okviru osmine finala EHF Evropskog kupa.

"Visok poraz nakon prvog meča u Velenju, koji je završen sa četiri razlike. Postojala je šansa, očigledno je da poslije 'negative' iz prvog meča, u revanšu je došlo do pada. Igrate kod kuće, počnete da gubite, u glavama se stvori određena nemoć i predaja, ali sigurno je rezultat ispao puno viši od stvarne razlike u kvalitetu Gorenja i Borca. A Veselin Vujović je vrhunski trener, koji je po mom mišljenju još uvijek vrlo kratko prisutan u banjalučkom klubu. Možda da je utakmica bila kasnije, neke stvari bi se drugačije odvijale. Ali, događa se ponekad da utakmica izmakne kontroli i izgubite velikom razlikom. Ipak, ne sumnjam da će Borac m:tel kroz prvenstvo biti jak i da će biti prvi favorit za osvajanje titule".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Priznao je takođe da ga za Banjaluku vežu jako lijepe uspomene i da je jednom trenutku malo nedostajalo da obuče crveno-plavi dres banjalučkog kluba.

"Ja sam 1986. godine u Banjaluci služio cijeli vojni rok u kasarni 'Mali logor' preko puta 'Borika', trenirao sam s Borcem godinu dana i za malo postao član banjalučkog kluba. Jako dobro poznajem Banjaluku i vežu me lijepe uspomene. Ne tako davno sam bio na razgovoru u Banjaluci sa ljudima iz RS BiH, tako da ćemo se sigurno ponovo družiti", zaključio je selektor "zmajeva".

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vox

Jel ima treba još jedan milion,malo je dva što troše

Bojan

Podrška za Vujevića

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC