• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak napada još 1 nezamisliv rekord: Federer je istorija, Đoković ide po uspjeh koji Rodžer nije mogao ni da zamisli!

Autor Dragan Šutvić

Sigurni smo da nikome ovo do sada nije ni palo na pamet, jer nije bilo potrebe. Ali Đoković je otišao toliko daleko da ima onih koji i o tome počinju da razmišljaju!

 Novak napada još 1 nezamisliv rekord: Federer je istorija, Đoković ide po uspjeh koji Rodžer nije mogao ni da zamisli! Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Novak Đoković je u istoriji svjetskog tenisa - ovog ponedjeljka je započeo 310. nedjelju na 1. mestu ATP liste i tako izjednačio rekord Rodžera Federera.

Ipak, statistika te dvije vladavine jasno pokazuje da njih dvojica nisu isti i da je Srbin u prednosti u odnosu na Švajcarca, a sada će se Novak usredsrediti na neke nove rekorde.

Možda će vas zanimati

Naime, Đoković će već 8. marta preskočiti Federera i ostati sam na vrhu vječne liste vladara svjetskim tenisom, a tamo će se zadržati još neko vrijeme. Time je jasno da je Novak najbolji teniser svih vremena i sada ćemo morati da dalje "grebemo" da pronađemo neke nove rekorde koje bi Srbin mogao da "počisti".

Ali koji sada rekord Đoković može da obori i dodatno potvrdi svoju dominaciju?

Zapravo, uvijek ima još - Đoković će sada "pucati" na obaranje apsolutnih teniskih rekorda po dužini vladavine na 1. mjestu kada se u cijelu priču uključi i ženski tenis!

Kada Đoković sljedećeg ponedjeljka preskoči Federera, ispred njega će po dužini vladavine ostati samo tri dame koje su bile dugovečnije na WTA turu.

Serena Vilijams je na trećem mjestu sa 319 nedjelja, Martina Navratilova je druga sa 332, a apsolutna rekorderka je Štefi Graf sa 377 nedelja, što je praktično sedam godina i tri mjeseca boravka na prvom mjestu!

Pitate se, naravno, kakve veze ženski tenis ima sa muškim, kao i zašto je to važno. Jasno je da ovo nužno nema veze sa muškim tenisom, ali...

Novakova dominacija bi u narednim godinama mogla da se posmatra iz još surovijeg ugla - da niko nikada u istoriji ovog sporta, u kojoj god singl konkurenciji pogledate, nije duže vladao od njega.

Umesto da se njegov rekord posmatra u odnosu na dosadašnji Federerov, Novakov učinak bi mogao da dobije novu dimenziju. Za to će mu biti potrebno još bar 68 sedmica na prvom mjestu.

Đoković je za sada obezbeijdio 317 nedelja na prvom mjestu zbog prednosti koju ima u odnosu na Nadala, pa bi mu do Grafove ostalo još novih 60 sedmica na toj poziciji.

Djeluje daleko, nije Novak ni više tako mlad, ali ni navijači Federera donedavno nisu mogli da sanjaju da će ga Novak prestići!

Nikada ne otpisujte Đokovića...

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Smješno

Ma ništa to, to je neuporedivo. Muška konkurencija sa Rafom, Federerom, Vavrenokom, Marejom, pa u novije vrijeme Timom, Medvedevim itd. i porediti žensku ekipu gdje se pojavi teniserka kojoj 5-6 godina niko prinjušiti ne može. Ne treba lupati gluposti. On je po broju nedjelje broj jedan, po međusebnim duelima je najbolji, ostaje da proba barem još dva grand slam trofeja osvojiti, i poneki masters. To je sve, a da li je više puta bio u četvrtfinalu od Federera, da li je više puta osvajao turnire 250, to su već luzerske alibi priče, Novak ganja samo najveće rekorde

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC