• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baš loše vesti za ljubitelje boksa - propade borba decenije? Najveći meč u istoriji Britanije na ivici otkazivanja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Toliko smo želeli i nadali se, ali problemi postaju sve veći

 meč između tajsona fjurija i entonija žžošue je blizu otkazivanja Izvor: Profimedia

Najveća borba decenije i između Tajsona Fjurija i Entonija Džošue je blizu otkazivanja, a rezervni protivnici dvojice Britanaca već su spremni.

Popularna "Bitka za Britaniju", najveći bokserski meč te zemlje svih vremena budi maštu svih ljubitelja boksa, ali sad je Fjurijev američki promoter, legendarni Bob Arum obavestio javnost da je borba u opasnosti zbog suprotnog kampa.

Možda će vas zanimati

"Stalno gazimo 'dedlajnove' čekajući da (promoter) Edi Hern isporuči dogovor o kome stalno priča i vreme nam je isteklo. I opet govori sledeće nedelje, a ta sledeća nedelja nikako da dođe", rekao je Arum.

Problem predstavlja i pravna arbitraža o pravu Dionteja Vajldera da ima treću borbu sa Fjurijem, koji ga je prošle godine nokautirao i osvojio WBC verziju šampionskog pojasa. To se odlaže i duže nego Džošuin ugovor, ali vesti iz Njujorka kažu da je ta procedura sada ubrzana.

Vajlder se vratio treningu.

"Deluje da nema ništa od Fjuri-Džošua. Tajson je predugo neaktivan i mora da ase bori ovog leta. Sa kim drugim će da se bije osim sa Vajlderom. Treća borba među njima je velika na svoj način", rekao je Arum.

Nekadašnji neprikosnoveni šampion kruzer kategorije Olaksandr Usik vredno trenira, a on je obavezni izazivač za jedan od pojaseva koji su u vlasništvu Džošue trenutno.

Hern i dalje insistira će se borba od 150 miliona dolara između "Kralja Cigana" i "EjDžeja" održati ovog leta.

"Definitivno, 100 odsto će se desiti", kaže Hern.

Arum u dahu odgovara: "Edijev ugovor sa Džošuom trajaće još jednu borbu i očajnički želi da bude velika. Usik je takođe dobar, ali nije takva zvezda kao Tajson i EjDžej. Ali, deluje sada da je nemoguće pre sledeće godine, ili čak godinu posle te. Džošua mora uskoro da se bije, kao i Tajson".

Ključ je u tome što su uloge u najvećoj borbi decenije i najvećem teškaškom duelu još od 2003. podeljene uloge. Arum radi jedno, Fjurijev britanski promoter Frenk Voren drugo, dok je Hern zadužen za pronalaženje mesta borbe. A njega još nema.

Šteta, zaista šteta.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC