• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Obrvan za MONDO: Svi htjeli BIH na žrijebu, pokazaćemo im da nismo na EP slučajno!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Pokušaćemo da iznenadimo, a sa Češkom se potući za pobjedu", poručio je selektor rukometne reprezentacije BIH Ivica Obrvan poslije žrijeba grupa za EURO 2022.

 ivica obrvan za mondo euro 2022 žrijeb Izvor: Anadolija/Elman Omić

Selekcija BIH na žrijebu za EURO 2022 bolje je prošla nego prije dvije godine kada je na Evropskom prvenstvu 2020 izvučena u grupi sa Norveškom, Francuskom i Portugalom, međutim, ne mnogo bolje.

Žrijebom u četvrtak "zmajevi“ su izvučeni u grupu E u kojoj će igrati još Španija, Švedska i Češka, pa će selekcija Ivice Obrvana imati težak zadatak na svom drugom nastupu na kontinentalnom šampionatu.

Možda će vas zanimati

U razgovoru za MONDO selektor BIH ocijenio je da je njegova ekipa mogla izvući nešto lakšu grupu, ali da je moglo biti i gore.

"Neću reći veliku mudrost da smo autsajderi nabrajajući protivnike u grupi. Težićemo ka tome da protiv svakog odigramo najbolje što možemo. Ovako na prvu, najprije se nudi protiv Češke da probamo pobijediti prvu utakmicu na Evropskom prvenstvum a naravno tražiti i šansu za nekakvo iznenađenje, jer danas je u sportu sve moguće. Još uvijek je to daleko, teški su protivnici. Sa Češkom sam igrao u nekoliko navrata vodeći Makedoniju, to je možda ne toliko atraktivna, ali izuzetno teška i rukometno obrazovana reprezentacija. Mislim da smo mogli izvući i nešto lakšu grupu, ali isto tako moglo je biti da nam iz trećeg šešira dođe Francuska", rekao je Obrvan.

Selektor BIH istakao je da je velika stvar što se reprezentacija BIH plasirala na Evropsko prvenstvo i da to nije bilo nimalo slučajni, niti srećno.

"Prvo trebamo reći bravo reprezentaciji BIH zbog plasmana na Evropsko prvenstvo. Drugo, treba reći, bez omalovažavanja naše reprezentacije na koju smo svi ponosni, da je velika većina ekipa danas na žrijebu željela u svojoj grupi Bosnu i Hercegovinu, ne zato što nas potcjenjuju nego što smatraju da smo jedna od slabijih reprezentacija po njihovim kriterijumima. A mi ćemo svima pokušati pokazati da nismo tu došli slučajno. Nismo mi tu došli slučajni, niti srećom, što se malo u medijima predstavlja u medijima prethodnih dana. Mi smo bili najbolja trećeplasirana reprezentacija, niko nam nije poklonio nikakav rezultat, nego smo se mi samo za to izborili. To nije dovoljno naglašeno u medijima u BIH, nego se znalo provući da smo imali sreće, a sreće uopšte nismo imali“, rekao je Obrvan za MONDO i nastavio:

"Nije nas sreća odvela na Evropsko prvenstvo nego naša igra i naša gol-razlika protiv Austrije i Njemačke. To je zanemareno. Sad kad smo tamo došli, pokušaćemo u svakoj utakmici dati svoj maksimum. To je daleko, ima još sedam mjeseci, pripremićemo se, napraviti određene korekcije u ekipi, neki igrači nisu bili na dispoziciji, neki su bili povrijeđeni. Igraćemo najbolje što možemo, pokušati da iznenadimo, a protiv Češke se potući za pobjedu i ako bi uspjeli otkinuti jednu pobjedu, a ovdje imati dobru utakmicu protiv ova dva favorita mislim da bi to bio strahovit iskorak za reprezentaciju BIH. U narednim ciklusima treba težiti da se u kontinuitetu pojavljujemo na svjetskim i evropskim smotrama što je vjerujete veliki pothvat i jako teško“, istakao je Obrvan.

Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Hrvatski stručnjak na klupi BIH prokomentarisao je i "grupu smrti“ u kojoj su Srbija, Hrvatska, Francuska i Ukrajina ocijenivši da će svi biti izuzetno motivisani jer svako svakom nešto "duguje".

"To je interesantna grupa iz više razloga. Sastaju se dvije ekiope koje su igrale u kvalifikacijama, Francuska i Srbija, gdje je Srbija uzela tri boda iz posljednje dvije utakmice. Sigurno je da će Francuzi biti motivisani da im vrate i da kažu to je bio neki loš trenutak. Srbija se podigla u zadnje vrijeme igrali su jako dobro", rekao je Ivica Obrvan i nastavio da navodi motive selekcija u ovog grupi.

"Hrvatska ima ljutnju prema Francuskoj zbog zadnje odigrane utakmice kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju kada su Francuzi izgubili od Portugala i samim tim eliminisali Hrvatsku sa Olimpijskih igara. Sigurno da će Hrvatska biti izuzetno motivisana da im pokaže da to nije bilo najsportskije. Sa druge strane duel Hrvatske i Srbije, jedno veliko rivalstv, duel dvije rukometne zemlje gdje je zadnjih godina neuporedivo uspješnija Hrvatska, međutim, biće izuzetno teške utakmice i to je jedna od težih grupa gledajući s perspektive hrvatske reprezentacije. Izvukli su vrlo tešku grupu, zahtjevnu i imaće teške utakmice pred sobom za plasman u naredni krug“, zaključio je trener rukometnog kluba PPD Zagreb i selektor reprezentacije BIH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC