• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. tekvondoista Nedžad Husić se vratio sa OI u Tokiju: Vjerujem da u Parizu 2024. mogu do medalje!

Autor Dragan Šutvić

Ističe da mu sam odlazak na Olimpijske igre, gdje se okupe najbolji sportisti svijeta, predstavlja veliko iskustvo koje će mu sigurno mnogo koristiti u budućnosti.

 olimpijske igre tekvondo nedžad husić povratak u sarajevo Izvor: Promo/Tekvondo Savez BiH

Mladi bosansko-hercegovački tekvondoista Nedžad Husić vratio se u Sarajevo sa Olimpijskih igara iz Tokija, gdje je osvojio peto mjesto, što je najveći je rezultat Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama.

Devetnaestogodišnjak je danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gdje su ga dočekali brojni mediji, porodica i prijatelji, naglasio da je ponosan na ostvareni rezultat, ali da je svjestan da je mogao da donese prvu medalju za BiH sa Olimpijskih igara.

"U polufinalnoj borbi sam izgubio koncentraciju i taj pozitivni fokus, tako da svi znamo kako se završilo. Na žalost, to se odrazilo i na narednu borbu u kojoj sam poražen, nedostajala mi je pozitivna trema koju svaki sportista na Olimpijskim igrama treba da ima. Znam da je ovaj rezultat dobar, ali znam i da mogu bolje i vjerujem da ću na sljedećim Igrama osvojiti medalju", izjavio je Husić.

Ističe da mu sam odlazak na Olimpijske igre, gdje se okupe najbolji sportisti svijeta, predstavlja veliko iskustvo koje će mu sigurno mnogo koristiti u budućnosti.

Dodaje da ga očekuje Evropsko prvenstvo za borce do 21 godine, na kojem želi da se dokaže, te naglašava da mu je žao što je Svjetsko prvenstvo u Kini otkazano zbog korona virusa.

Nedžadov trener i otac Haris Husić rekao je da je Nedžad u Tokiju mogao svakog da pobijedi, ali i od svakog da izgubi, jer je tekvondo je takav sport, a velika iznenađenja se stalno dešavaju na Olimpijskim igrama.

"Nikad ne znate šta će koji borac uraditi. Nedžad je bio autsajder prema bodovnoj statistici, ali pokazali smo da to baš nije tako. Niko na Olimpijskim igrama ne može sa sigurnošću reći da će pobijediti", kazao je.

Naglašava da je Nedžad mentalno veoma jak i da će sigurno na budućim takmičenjima pokazati svu raskoš svog talenta.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC