• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijela Srbija sanja tri olimpijska finala u jednom danu: Francuzi razbijaju u timskim sportovima, hoće i Srbi u petak!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Francuzi su stigli do tri olimpijska finala u timskim sportovima u jednom danu, a isto bi mogla da učini Srbija u petak - baš kao što je uspjela u Riju 2016!

 Cijela Srbija sanja tri olimpijska finala u jednom danu: Francuzi razbijaju u timskim sportovima, hoće i Srbi u petak! Izvor: Profimedia/Tanjug/AP Photo/Frank Augstein/Charlie Neibergall

Ovo su izvanredne Olimpijske igre za Francusku u timskim sportovima - u Tokiju nastupaju praktično kao Srbija u Rio de Žaneiru prije pet godina.

Francuzi su se u četvrtak u jednom danu plasirali u finala odbojke, rukometa i košarke u muškoj konkurenciji!

Do sada su Francuzi osvojili 27 medalja, a već znaju da će stići makar do 30, pošto su njihovi timski sportovi obezbijedili najmanje tri srebrne medalje plasmanima u finale.

Prvo su rukometaši savladali Egipat 27:23 u polufinalu turnira i plasirali se u meč za zlato u kojem će se sastati sa Danskom, koja je istim rezultatom bila bolja od Španije.

Potom su košarkaši Francuske dramatičnom pobjedom nad Slovenijom slavili u polufinalu i obezbijedili susret protiv SAD u meču za zlato, ali ni to nije bio kraj.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Odbojkaši Francuske su u polufinalu savladali Argentinu 3:0, jedno od iznenađenja turnira i u finalu će igrati protiv Rusa, ekipe koja je šokirala do sada nadmoćni Brazil. Tako su "pijetlovi" uradili nešto slično onome što je Srbija uspjela prije pet godina.

Tada su na Olimpijskim igrama u Riju čekali finala u vaterpolu i košarci na muškim turnirima, kao i odbojkašice u okviru ženskog turnira. Na kraju su vaterpolisti protiv Hrvata donijeli zlato, košarkaši su izgubili od SAD, a odbojkašice bile poražene od Kine.

Slično bi moglo da se ponovi i u Tokiju, pošto ćemo u petak navijati za vaterpoliste protiv Španije, kao i košarkašice i odbojkašice protiv SAD u njihovim polufinalnim mečevima...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC