• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka pitali za Hrvate: Nije samo pobjeda na talonu - Gospodska izjava Đokovića o komšijama, a kažu da nije džentlmen!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković se raduje duelu Srbije i Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa.

 novak đoković o meču protiv hrvata u dejvis kupu Izvor: Profimedia/Laurent Lairys/DPPI

Dejvis kup tim Srbije preživio je pravu dramu i uspio da se plasira u polufinale. Novak Đoković i Nikola Ćaćić donijeli su Srbiji pobjedu nad neugodnim Kazahstanom (2:1) i tako su zakazali duel sa Hrvatima!

Neće biti nimalo lako protiv Hrvatske, ali san o finalu i novom trofeju u Dejvis kupu postoji, a dobro je poznato zbog kojih razloga će duel sa komšijama donijeti i dodatni naboj. U najavi duela Novak Đoković je nahvalio rivale, poručivši da je bitno da dobiju oba singla.

Možda će vas zanimati

Đoković je gospodski govorio o reprezentaciji Hrvatske, i to samo nekoliko sati pošto je ATP ponovo sramno odlučio da ga ne nominuje za nagradu za fer-plej.

"Rivalstvo je veliko, mi smo komšije. Uvijek je to neki dodatni pritisak, motiv, pritisak, obje zemlje žele pobjedu. Bez obzira šta se dogodi na terenu, ono šta je bitno jeste da postoji poštovanje i prijateljstvo na terenu i van njega. Siguran sam da će oba tima dati sve za pobjedu. Nije u pitanju samo pobjeda na talonu, već i to što igramo jedni protiv drugih, objema reprezentacija to mnogo znači", rekao je Novak Đoković nakon susreta sa Kazahstanom.

Poručio je da Čilića dobro poznaje, da je Gojo jedno od iznenađenja turnira, dodavši da njihov dubl, najbolji na svijetu, dobija skoro sve mečeve koje igra - i to lako.

"Hajde da vidimo šta će se desiti, nadam se da ćemo dobiti taj prvi singl. Imamo dan za odmor, dan je dug. Kada niste na terenu, emotivno ste tu, navijate, podržavate sunarodnike, stvarno je razlika velika. Lijepo je kada imate dan više da se odmorite i da skupite energiju", rekao je Novak i dodao:

"Imamo dobru hemiju, možemo da ostvarimo pobjedu i to nam je cilj, veoma smo motivisani."

Selektor Viktor Troicki se podsjetio da dobro pamti pobjedu nad Hrvatima iz 2010. godine, kada su osvojili Dejvis kup, ali dodaje da su svi prije svega prijatelji.

Kada je u pitanju izbor igrača, još je nesiguran...

"Vidjećemo, imamo dan odmora, Kecmanović jeste izgubio, ali je naučio mnogo, dići će glavu gore. Računam na svu trojicu, svako treba da bude spreman. Bio je blizu pobjede, igrao je zato što je dobio Kukuškina u prethodnom njihovom duelu. Odgovarale su neke stvari na kraju nije ispalo kako treba, ali stojim iza te odluke. Zajednički donosimo odluke, ali sam ja taj koji presiječe na kraju. Vidjećemo ko će biti spreman za petak. Znamo njihovog drugog igrača dobro, tako da pripremićemo se, trenirao sam sa njim...", rekao je Viktor Troicki.

Srpski selektor je rekao da mu se čini da je prethodnih dana bilo mnogo drame, ali da je atmosfera u timu sjajna i da se raduje duelu sa Hrvatskoj, protiv koje je do sada u karijeri ostvario dvije pobjede.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC