• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako Hrvati pišu o spektaklu protiv Srbije: Nije im svejedno - "Novak je neuništiv, nikad ih nismo srušili!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mediji u Hrvatskoj su pomno pratili dramatične okršaje Srbije i Kazahstana.

 srbija hrvatska dejvis kup polufinale Izvor: Profimedia/MN Press

Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa dramatičnom pobjedom nad Kazahstanom u srijedu uveče! Srbija je nošena Novakom Đokovićem uspjela da napravi veliki preokret i obezbijedi dvoboj sa Hrvatima.

Biće to treći okršaj velikih rivala u ovom takmičenju. Srbija je oba puta do sada bila bolja, davne 2010. su tjelohranitelji čuvali Novaka Đokovića u Splitu, a hrvatski mediji su ovog puta pažljivo ispratili trijumf srpskih tenisera.

Možda će vas zanimati

Pobjeda najboljeg tenisera svijeta i Nikole Ćaćića u dubl susretu protiv Kazahstana, označila je plasman u završnicu, a sada će se sa Hrvatskom boriti za mjesto u velikom finalu. Hrvatski mediji, za to vrijeme, na različite načine pišu o dramatičnoj pobjedi Srbije.

"Indeks" bez previše euforije kaže da je "Srbija pobijedila Kazahstan, ide na Hrvatsku u polufinalu Dejvis kupa", ističući ostvareni preokret u Madridu.

Portal "24 sata" najavljuje "Spektakl u polufinalu Dejvis kupa". Navodi se da je Srbija izborila okršaj s Hrvatskom, pošto su "Novak Đoković i Nikola Ćaćić u velikoj drami pobijedili Golubjeva i Nedovjesova". Oni napomiju i da je Srbiji pobjedi donio "ko drugi nego neuništivi Đoković" i riječima "još ih nismo srušili" podsjećaju da nikada nisu pobijedili srpsku selekciju.

"Jutarnji" piše da nas čeka "teniski okršaj za istoriju" i podsjeća da će Marin Čilić morati da igra protiv Novaka Đokovića, sa kojim mu je međusobni skor izuzetno nepovoljan - dvije pobjede i 17 poraza.

Za to vrijeme, "Večernji list" poslije pobjede Srbije u prvi plan stavlja riječi legendarnog Nikole Pilića.

"Njihova dva broja dva su jača za klasu i od Goje i od Serdarušića, koliko god oni bili u formi", ističe Pilić da će Hrvati morati da se nadaju rezultati 1:1 pred odlučujući dubl.

Takođe, "Slobodna Dalmacija" piše da će Hrvatska igrati protiv Srbije, koja je morala da preokrene nakon što Miomir Kecmanović nije uspio da iskoristi njegove četiri meč lopte protiv Mihaila Kukuškina.

Meč Srbija - Hrvatska je na programu u petak, a ovako je izgledao okršaj Srbije i Hrvatske 2010. godine u Splitu:

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC