• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se sveštenik koji nije mogao kod Novaka - objasnio šta su mu rekli: Ovo je politička kampanja protiv Đokovića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji teniser svijeta nije mogao da proslavi Božić sa sveštenikom iz Melburna.

 sveštenik nije mogao da posjeti novaka đokovića za božić u pritvoru Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svijeta želio je da ga u "pritvoru", hotelu za one koji su ilegalno ušli u Australiju, posjeti sveštenik. Razlog posjete bio je najveći hrišćanski praznik Božić, ali posjeta Milorada Lončara koji je protojerej-stavrofor Srpske pravoslavne crkve u Melburnu je odbijena.

O svemu što se ovih dana dešava u Australiji, tačnije Melburnu, sveštenik je govorio u jutarnjem programu RTS.

Možda će vas zanimati

On je otkrio detalje o posjeti koja se nije dogodila, ali i cjelokupnu atmosferu u australijskom društvu.

"Dozvolu je zatražio naš episkop iz Sidneja. On je tražio dozvolu da ja posjetim Novaka, ali sam dobio informaciju od gospođe Anđele iz australijskog departmana. Rekla mi je da zna da treba da posjetim Novaka u ime SPC, ali da nažalost ne može doći do takve posete. Zabranjen je pristup, odnosno posjete, za sve ljude koji žele da odu u taj pritvor. Iznenađen sam, ovo je zemlja u kojoj živim 46 godina i pastirska posjeta nikome nije odbijena. Išao sam u zatvor, bolnicu, da posjetim bilo koga. Nikada nisu odbijane takve posjete", rekao je protojerej-stavrofor Milorad Lončar gostujući u jutarnjem programu RTS-a.

On je objasnio i gdje je trenutno smješten najbolji teniser svijeta, kao i kakva je atmosfera u australijskoj javnosti.

"Novak je zapravo u pritvoru, to je centar za deportaciju, a ne hotel. Ne samo u srpskoj zajednici gdje su svi upoznati sa Novakovim slučajem, cijela Australija govori o ovome. Trenutno je zemlja podijeljena na one koji su protiv Vlade Australije i odluke da zatvore Novaka, kao i onih koji su protiv Novaka jer navodno ne poštuje zakone u Australiji. Oni podržavaju gospodina Morisona i njegove neprihvatljive izjave o Novaku Đokoviću", rekao je Lončar.

Sveštenik SPC u Melburnu otkrio je da i sam dobija mnogo poruka nakon što nije uspio da posjeti Novaka Đokovića.

"Juče sam davao izjavu za televiziju, a mnogi Australijanci su mi preko mejla slali pritužbe zbog toga što se kao sveštenik 'zalažem da se ne poštuju zakoni'. Mediji ovdje su na strani zvanične politike, a i cijeli slučaj je dosta vezan za politiku. Ovo je kao neka predizborna kampanja tokom koje Morison pokazuje da su svi ravnopravni i da zakon važi za sve. Mislim da je većina Australijanaca protiv ovoga što rade Novaku. Sve je ovdje do sada bilo upereno na oduzimanje slobode ljudima i oni su uspjeli u tome."

Za kraj gostovanja, Milorad Lončar pojasnio je da zemlje zapadnog svijeta ne prihvataju da je Novak jedan od njih i da im je nejasno kako je neko ko ne pripada njima toliko dobar!

"Karakteristično je da neki ljudi u Australiji ne mogu da prihvate da Novak dolazi iz Srbije, a da je tog kvaliteta i kao čovjek i kao igrač. Nisu mislili da to može da bude neko ko nije iz njihovog miljea. On je čovjek od integriteta, čovjek kojem ne možete da nađete manu. Oni ne mogu da istrpe to...", zaključio je protojerej-stavrofor.

Podsjećamo, Novak Đoković je osvojio 20 grend slem titula, od čega čak devet u Australiji. Nastup na Australijan openu 2022. godine bio bi prilika da se jubilarnom titulu u Melburnu osami na listi najuspješnijih tenisera u istoriji, ali još nije poznato da li će igrati taj turnir.

Novak se nalazi u hotelu za imigrante i čeka deportaciju, ali će u noći između nedjelje i ponedeljka imati priliku da se na sudu izbori za novu šansu, pošto će tada ulagati žalbu na ovu odluku.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC