• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predrag Kon nakon 2 godine opet o Đokoviću: Evo šta kaže na to što se nije vakcinisao, ali i da li je Australija u pravu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski epidemiolog Predrag Kon komentarisao je slučaj Novaka Đokovića.

 Predrag-Kon-o-Novaku-Djokovicu Izvor: Youtube/TV Prva/Screenshot/profimedia

Dobro je poznato da je srpski teniser Novak Đoković odlučio da se ne vakciniše (za sada) protiv korona virusa i da je zbog toga došlo do prave drame po njegovom ulasku u Australiju.

Ušao je sa "medicinskim izuzećem" koje je vlada Australije osporila, potom je podršku dobio na Sudu, da bi potom ministar za imigracije Aleks Houk iskoristio diskreciono pravo da tu odluku poništi. Žalba na Federalnom sudu nije pomogla, pa je Novak protjeran iz zemlje jer je bio "opasnost po javno zdravlje" Australije.

Da li je to bila pravedna odluka? Srpski epidemiolog dr Predrag Kon govorio je na ovu temu u Jutarnjem programu Prve, a sve pošto je i njegov status o Novaku Đokoviću od prije dvije godine ponovo postao aktuelan.

Kon se oglasio nakon što je Đoković poručio da "nije za vakcinu", a sada je opet prokomentarisao njegov slučaj.

"Ispratio sam, ja sam rekao samo da mi je žao što nisam imao prilike da razgovaram sa njim prije nego stekne neka uvjerenja i da mu želim sve najbolje. Ne vidi se u izvještaju kako su iskoristili taj moj status, ali ne znam da li ovdje ima neko ko nije njegov navijač, tako da Novaku želim sve najbolje. Prokomentarisao sam da nije u duhu zdravstvenog pravilnika što ga nisu pustili, što ne znači da nije pravo, kao država imaju pravo da obezbjeđuju granice", rekao je Kon.

"Ostajem pri istom stavu o vakcinaciji. Najviše bih volio da igra tenis i da nema problema, posebno jer dolaze veliki turniri, poštujem šta kaže Novak Đoković, tako je odlučeno - vakcinacija je dobrovoljna i ne razumijem na koji je način mogao da bude javna zdravstvena opasnost", dodao je srpski epidemiolog.

Novak Đoković će se takmičiti na turniru u Dubaiju krajem februara, dok je za sada neizvjesno da li će moći da učestvuje na preostala tri grend slem turnira koja traže obaveznu vakcinu.

Ako se pravila ne promijene, za sada stoji da neće moći da igra ako se ne vakciniše...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC