• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak gubi prvo mjesto za tri nedjelje? Poznata je računica - evo šta čeka Đokovića i ko može da mu pomogne!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković bi mogao da ostane bez trona čak i ako osvoji turnir u Dubaiju. Znaju se svi detalji...

 Novak-Djokovic-gubi-prvo-mesto Izvor: Profimedia

Napravila je deportacija iz Melburna velike probleme Novaku Đokoviću. Zbog toga što nije učestvovao na Australijan openu srpski teniser bi mogao da izgubi prvo mjesto na ATP listi.

Uprkos tome što je prošle sezone osvojio tri grend slema, igrač finale na četvrtom i što je ostvario neke nestvarne rezultate, već krajem februara bi mogao da prepusti tron Danilu Medvedevu.

Prema pravilima ATP Novak će 21. februara izgubiti 2000 bodova zbog prošlogodišnje titule u Melburnu, a istog dana će Rus izgubiti 1200 poena. To znači da će tada razlika između njih dvojice biti 440 bodova. Tada kreću kalkulacije.

Novak je prijavio učešće na turniru u Dubaiju, a čak ni titula mu ne garantuje da će ostati na vrhu. Zbog svih promjena koje su nastale zbog korone, Novak će 28. februara izgubiti 500 bodova jer je osvojio turnir u Dubaiju 2020. godine. To znači da bi ovogodišnjom titulom samo vratio poene, a to otvara put Medvedevu.

Naime, ako Medvedev osvoji turnir u Akapulku on će sigurno preuzeti tron za 60 poena prednosti. Doduše, za taj turnir su prijavljeni i Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Rafael Nadal, Mateo Beretini, tako da neće imati lak zadatak u Meksiku.

ŠTA ĆE BITI SA MASTERSIMA U AMERICI?

Izvor: Profimedia

Treba napomenuti da i ako Danil dođe do titule, tu će ostati samo dvije nedjelje, pošto gubi 250 poena za titulu u Marseju.

A, onda bi mogli da nastanu veliki problemi za Đokovića. U martu se igraju Mastersi u Indijan Velsu i Majamiju i na talonu je 2000 bodova. Neizvjesno je hoće li Srbin tamo moći da igra, a zbog toga Rafa prekida odmor.

Zbog činjenice da nije vakcinisan bi Novak mogao da propusti i ova dva turnira. Ukoliko se to zaista dogodi, onda bi tu ruski igrač mogao da napravi ogromnu prednost pred Rolan Garos i Vimbldon.

Đoković drži sudbinu u svojim rukama, uskoro će morati da donese neke veoma bitne odluke...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC