• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kecmanović ispao poslije dva i po sata: Miomir bio blizu polufinala, pobijedio ga "novi Nadal"!

Autor Haris Krhalić

Najtalentovaniji srpski teniser Miomir Kecmanović izgubio od momka kojem se previđa velika karijera i prvo mjesto na ATP listi u budućnosti, Karlosa Alkaraza.

 Miomir Kecmanović poražen od Karlosa Alkaraza Izvor: Profimedia

Odigrali su spektakularan meč u četvrtfinalu Majamija španski teniser Karlos Alkaraz i naš Miomir Kecmanović. Nakon dva i po sata tenisa u polufinale se plasirao najtalentovaniji igrač planete, iako je Miša imao značajnu prednost u taj-brejku trećeg seta.

Nije uspio da susret mirno privede kraju pošto je izgubio posljednja četiri poena tokom velike drame u Majamiju, ali je i ovaj meč pokazao da je Kecmanović na pravom putu ka vrhu ATP liste.

Miomir Kecmanović - Karlos Alkaraz 1:2 (7:6, 3:6, 6:7)

Ovog puta je ostao "kratak", ali smo možda dobili novo veliko rivalstvo svjetskog tenisa, jedno od onih kakvo godinama gaje Novak Đoković i Rafael Nadal.

Kao što smo navikli od Kecmanovića ove sezone, on je igrao na nivou najboljih svjetskih igrača. Nakon velikih pobjeda protiv tenisera koji su bolje plasirani od njega, mladi srpski teniser je i u četvrtfinale Majamija ušao silovito. Odmah u drugom gemu napravio je brejk, kasnije i osvojio set u taj-brejku, ali to je bio tek početak puta.

Uporni Alkaraz kojeg mnogi već sada vide kao nasljednika Rafaela Nadala odgovorio je ekspresno. Brzim brejkom na početku drugog seta, zatim i kontrolom tog dijela igre, parirao je Kecmanoviću i igrom i rezultatom. Pošteno, treći set je odlučio ko će u polufinale prestižnog turnira, na megdan Hubertu Hurkaču.

U trećem setu nismo vidjeli nijednu brejk loptu, a prvi je do osjetnije prednosti stigao Miomir Kecmanović. Napravio je mini-brejk za 2:0, kasnije i servirao za ubjedljivih 6:3, ali je tada Alkaraz rešio da se vrati u meč. Španac je vezao četiri poena u nizu i od 5:3 za Kecmanovića u taj-brejku stigao do 5:7, pobjede i plasmana u polufinale Majamija!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC