• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glas Srpske: "Zamrzavanjem" RK Sloga i osnivanjem MRK Sloga bivši igrači i treneri ostali kratkih rukava

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji rukometaš i trener u RK Sloga Doboj Goran Kalenić javio se "Glasu Srpske" sa tvrdnjom da je “zamrzavanjem” ovog kluba, njemu kao i još mnogim bivšim igračima i trenerima koji su bili u klubu do 2017. propalo mnogo novca pošto nemaju od koga da naplate dug.

 "Zamrzavanjem" RK Sloga i osnivanjem MRK Sloga bivši igrači i treneri ostali kratkih rukava Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Neki u rukama imaju sudske presude, nekima su procesi u toku, a ishod je isti - jednostavno nemaju od koga da naplate zarađeni novac pošto nekada trofejni klub postoji samo na papiru sa blokiranim računima. U isto vrijeme, tokom 2017. godine osnovan je MRK Sloga, koji je nekim čudom nastavio da se takmiči u Premijer ligi iako je potpuno novo pravno lice i kao takvo trebalo je da počne takmičenje od najniže lige, što je u ovom slučaju drugi rang takmičenja u Republici Srpskoj.

Kalenić tvrdi da je ključni igrač u svemu Vojislav Rađa, aktuelni predsjednik Skupštine MRK Sloga.

"Dugo sam ćutao, pravio kompromise, vjerovao u pravosudne institucije i nadao se da će evidentan problem biti riješen na civilizovan način. Međutim, godine su prolazile, a obećanja uglavnom ostala neispunjena. Većina nas koji smo ostali kratkih rukava ujedinili smo se i postignut je dogovor da nam dugovanja budu isplaćena u tri rate za godinu dana. Dobili smo prvu ratu, a Rađa je u međuvremenu osnovao MRK Sloga i tada je postalo jasno da smo ostali kratkih rukava. Lično sam radio u klubu kao trener sedam godina, a dobio platu samo za jednu... Klupko jako zamršeno, ali je u stvari vrlo jednostavno. Čak i kada na papiru nije bio u klubu, Rađa je vukao sve konce, a tako i danas kada je prvi čovjek Skupštine kluba iako nije zvanično izabran.Svi papiri i pečati su kod njega pa tako može da radi šta hoće", utvrdio je Kalenić.

Njegov advokat Siniša Mikić, koji zastupa i još nekoliko oštećenih, kaže da se desio kriminal, pošto je RK Sloga jedno vrijeme poslovao i preko drugih računa.

"Upozoravao sam na to, ali uzalud. Imam papire koji potkrepljuju tvrdnju da je tokom prelaznog perioda rađeno preko drugih računa. Potom je osnovan novi pravni subjekat, a RK Sloga ostao kao ljuštura, blokiran bez priliva, samim tim i mogućnosti da neko naplati potraživanja", objasnio je Mikić i dodao da je Kalenić podnio krivičnu prijavu za poslovanje preko tuđih računa.

"Glasu Srpske" se javio još jedan bivši igrač Sloge koji ima presudu u rukama, ali nema od koga da naplati novac.

"Bila su dva ročišta na kojima se niko iz RK Sloga nije pojavio što automatski znači da sam dobio presudu. Pa ipak, novac nisam. Još sam kao i drugi igrači dao dosta svog novca kako bi pokrenuo postupak", rekao je nekadašnji igrač Sloge koji nije želio da mu banjalučki list otkrije identitet.

Posljednji predsjednik "zamrznutog" RK Sloga bio je Jovo Jović, a Vojislav Rađa kaže da od 2007. do 2017. godine nije imao nikakvu funkciju u klubu. Ipak, ne negira potraživanja bivših članova.

"Lično mislim da se ljudima treba platiti njihov rad, ali ja nemam uvid u taj klub jer nisam imao nikakvu funkciju. Znam da određena dugovanja postoje, a kolika su stvarno ne znam", naglasio je Rađa.

Kalenić je bio jednu sezonu igrač Sloge, a onda pomoćnik Aleksandru Dugiću u šampionskoj sezoni 2012/13. Potom je sve do 2019. godine bio trener mlađih selekcija i kaže da je dobro upućen u još mnogo stvari koje su se dešavale i dešavaju se dan danas.

"Nažalost, poznata je činjenica da ko god dođe u Slogu svoju zaradu traži putem suda. Bojim se da nisam čuo da je neko isplaćen na vrijeme, što je stvarno tužno i nenormalno", naglasio je Kalenić.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vojvode

Rađa je zbog mahinacija trebao biti izbačen iz sporta zauvijek. Pitanje je koliko će ljudi još prevariti dok se ne skloni

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC