• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija će da iskoristi britansku teniserku kao ratnu propagandu?! Političar podigao buru i napao šampionku US Opena!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mediji u Britaniji kao i politička elita ustali su da bi protestovali zbog odluke Eme Radukanu da zaposli Dimitrija Tursunova.

 Britanci-napali-Radukanu-zbog-Rusa. Izvor: Profimedia

Najbolja britanska teniserka Ema Radukanu želi da odbrani titulu koju je prošle godine senzacionalno osvojila na US Openu, a britanska javnost se uzburkala jer je u cilju da to uradi zaposlila ruskog trenera!

U pitanju je nekadašnji 20. teniser svijeta Dimitri Tursunov, koji je nedavno imao mnogo uspjeha trenirajući Estonku Anet Kontaveit koju je za godinu i po dana sa mjesta daleko od top 20 na VTA listi doveo do druge pozicije na svijetu. Taj posao je morao da ostavi jer sada ne može nigdje da putuje zbog rata u Ukrajini, a upravo zbog tog rata je sada mlada Radukanu na udaru javnosti.

"Ema Radukanu će biti iskorišćena kao Putinova propaganda", naslov je teksta koji potpisuji Ben Remsbi i Moli Mekelvi u "Telegrafu".

"Ema Radukanu je upozorena da će biti dio ruske propagandne mašinerije nakon što je zaposlila ruskog trenera," uvodna je rečenica teksta. 

Autori podsjećaju da je i visokopozicionirani političar Kris Brajant, šef parlamentarne grupe za Rusiju u Velikoj Britaniji upozorio Radukanu da otpusti Tursunova!

"Kremlj će ovo da predstavi kao svoj PR i dokaz da Ujedinjeno Kralevstvo zaista nije briga za rat u Ukrajini i šteta je što se Ema odlučila na ovaj korak, molim je da razmisli opet i makar osudi Putinov varvarski rat", naglasio je Brajant.

Dimitri Tursunov je sa Rusijom osvojio Dejvis Kup 2006. godine, a sada mu je zabranjen ulazak u Veliku Britaniju, ali će očigledno da nekom drugom mmestu trenirati Emu Radukanu, a autori teksta u "Telegrafu" su pozvali i Tenisku asocijaciju Engleske da reaguje. 

"Teniska asocijacija koja je do sada finansirala karijeru Radukanu i koja i dalje pomaže njoj na mnogo načina nije želmela da komentariše to što je Radukanu zaposlila Tursunova", navode autori teksta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC