• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati se rugaju najtežem porazu Srbije u istoriji: Odjekuje debakl Delfina - "Ostala je samo ljuštura..."

Autor Dragan Šutvić

I dalje se priča o ubjedljivom porazu vaterpolista Srbije na Evropskom prvenstvu u Splitu.

 hrvatski mediji o najtežem porazu vaterpolista srbije  Izvor: MNPRESS

Vaterpolisti Srbije doživjeli su težak poraz u utakmici grupne faze Evropskog prvenstva u Splitu, pošto je Mađarska bila ubjedljiva i savladala olimpijske šampiona 16:7.

Bio je ovo vjerovatno i najteži poraz Srbije u istoriji, u kojem se srpska selekcija dobro držala samo tokom prve četvrtine. A pored oštrih riječi selektora Dejana Savića, ovaj poraz privukao je dosta pažnje i u regionu.

Možda će vas zanimati

Ne pamti se kada je Srbija zabilježila ovako ubjedljiv poraz na nekom velikom takmičenju. Ne treba ni podsjećati da je proteklih godina Srbija dominirala, osvajala uzastopne zlatne medalje na Olimpijskim igrama, a u jednom trenutku čak i bila vlasnik trofeja svih velikih takmičenja istovremeno.

"Šta se dogodilo? Mađarski tim je imao savršenu taktiku, očekivali smo je i spremali se, ali nismo uspjeli da odgovorimo na njihovu agresivnost u igri bez centara", rekao je selektor Savić posle poraza od Mađara.

Naravno, najveću ulogu u svemu ima i činjenica da Srbija sprovodi radikalnu smjenu generacija. Protiv Mađarske su igrala samo trojica vaterpolista koji su u Tokiju prošle godine osvojili olimpijsko zlato - Dušan Mandić, Sava Ranđelović i Strahinja Rašović. Čak 11 igrača iz prethodne generacije nije tu, a u Splitu nastupaju i petorica debitanata. Zbog toga su i hrvatski mediji imali šta da prokomentarišu nakon poraza Srbije.

"Ovo više nije ona ista, prije godinu dana teško pobjediva, jaka ekipa. Ostala je tek samo ljuštura", pišu "Sportske novosti". Za to vrijeme, "Indeks" je istakao da je srpska selekcija ostala bez igrača koji su 10 godina dominirali svjetskim vaterpolom, ali da "ovakav poraz Srbije niko nije očekivao".

Srbiji u grupi D ostaje još meč protiv Slovenije (petak u 12.00), a očekuje se da srpski tim završi na drugom mjestu i plasira se u osminu finala. Tamo bi "delfine" sačekao trećeplasirani tim grupe B, što će izvjesno biti selekcija Francuske.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC