• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bokserski spektakl: Banjaluka ugostila najbolje boksere bivše Jugoslavije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U dvorani Kampus u Banjaluci održano 56 mečeva Regionalne bokserske lige.

 Banjuka bila domaćin prvog kola Regionalne bokserske lige Izvor: Promo/Bokserski savez Srbije

Ponosno, nadahnuto, punih pluća zakoračilo se u novu, drugu po redu sezonu Regionalne bokserske lige ex-Yu zemalja. Novi format, kvalitetni, jaki, spektakularni mečevi obilježili su prvo kolo Regionalne lige, koja je sezonu 2022/23 otvorila dvodnevnim bitkama u ringu u dvorani Kampus u Banjaluci.

Ljubitelji plemenite vještine imali su priliku da prisustvuju i odgledaju 56 mečeva, uz učešće boraca iz devet klubova, ukjučujući i domaćina Slaviju, koji je u prošlosti iznjedrio brojne asove, a svakako su najpoznatija imena Marijan Beneš I Anton Josipović, koji je prisustvovao svim mečevima i punog srca ispratio svaki susret u ringu glavnih aktera.

BK Slavija se vratila u elitno društvo sa ciljem da vrati sjaj koji je imao prije nekoliko decenija uz izuzetno gostoprimstvo za kolege iz osam gradova bivše Jugoslavije. Mečevi su prenošeni uživo na TV Arena fight, što će biti slučaj i sa svim naredim kolima.

Bokseri iz devet klubova širom ex-Yu regije: Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar, Nikšić, Slavija, Maribor i Željezničar prikazali su zavidan kvalitet boksa.

Regionalnu boksersku ex-Yu Ligu u sezoni 2021/22 činilo je osam klubova iz svih šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država, u novoj 2022/23 takmičarskoj godini primjenjuje se novi format i obuhvata deset klubova. Prvi šampion ujedinjene regionalne bokserske ex-Yu Lige je tim Crvene zvezde, koji je u velikom finalu održanom u Skoplju savladao ekipu Loznice.

Žrijebom se odlučuje ko kome izlazi na megdan po kolima, a prve četiri najbolje ekipe će ući u plej-of, koji će biti održan na neutralnom terenu, odnosno gradu. Druga sezona regionalne bokserke lige omogućuje i učešće omladinaca.

Boks spektaklu u Banjaluci prisustvovale su brojne legende, na čelu sa Antonom Josipovićem, olimpijskim šampionom iz Los Anđelesa, trofejnim Mirkom Puzovićem i drugima, a specijalan gost bila je juniorska šampionka Evrope, Sara Ćirković.

Naredni turnir na programu je u Nikšiću 5. i 6. novembra, kada će se uključiti i bokseri Zadra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC