• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija silovito krenula ka Evropskom prvenstvu! "Orlovi" ubjedljivi, Đerona dao šansu i juniorima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija je pobijedila Finsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 Srbija pobijedila Finsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Srbija je pobijedila Finsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Bez mnogo problema u hali "Spens" pala je selekcija Finske - 34:24 (19:11).

Pitanje pobjednika nije se postavljalo ni u jednom trenutku, pa je tako selektor Toni Đerona imao šansu i da malo više kombinuje. Šansu je dao i bronzanim juniorima (Stefanu Dodiću, Luki Roganu i Milošu Kosu). Svi oni su dobili priliku da se nametnu i da pokažu šta znaju. Slijedi put u Slovačku i gostovanje (nedjelja, 18.00 časova).

Što se meča tiče, tu nije bilo nikakvih dilema. Srbija je, pred više od 4.000 navijača, duel počela serijom 7:1 i već tada je bilo jasno kako će se susret odvijati. Đerona je kombinovao, pripremao razne akcije i ideje za naredne mečeve, koristio je na pravi način to što je razlika velika. Najveća prednost, u nekoliko navrata, bila je "+11", prva već u prvom poluvremenu (17:7). Jasno je bilo da Finci jedino mogu da ublaže malo minus što na kraju nisu uspjeli u tolikoj mjeri koliko su željeli.

Pešmalbek je bio najefikasniji sa šest golova, Vorkapić je dodao pet, Cupara je imao 10 odbrana. Na drugoj strani je Granlund dao 10 golova, skoro polovinu za svoj tim.

"Zadovoljan sam, posebno prvim poluvremenom. Krenuli smo veoma ozbiljno, napravili smo razliku. Malo smo se opustili u završnici tog dijela. U drugom smo imali miks dobrih momenata i glupih grešaka. Bilo je lijepo igrati u ovom ambijentu i osvojiti prve bodove u kvalifikacijama. Dali smo šansu i juniorima, da steknu iskustvo i da igraju sa seniorima i to je uvijek pozitivna stvar. Čeka nas meč sa Slovačkom koja je promijenila selektora, dosta igrača, biće drugačiji duel u odnosu na naš posljednji. Ako igrači pokažu isti intenzitet i ako budu igrali kao protiv Finske uvjeren sam da možemo da pobijedimo", poručio je Đerona poslije meča.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC