• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanska odbojkašica grli srpskog selektora: Kući nose dvije medalje

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski selektor Danijele Santareli osvojio je zlatnu medalju, a njegova žena Monika di Đenaro, reprezentativka Italije, kući nosi bronzu.

 Selektor-Srbije-Danijele-Santareli-sa-italijanskom-odbojkasicom Izvor: printscreen/rts

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ponovo je osvojila Svjetsko prvenstvo i tako će se vladavina srpskih djevojaka planetom produžiti na najmanje osam godina. Gledali smo dominaciju Tijane Bošković, ali i sjajno vođenje tima Danijelea Santarelija, čovjeka koji je dobio vrlo težak posao pošto je zamijenio Zorana Terzić nakon dvije decenije njegovog rada sa odbojkašicama tokom kog su se medalje samo nizale...

Italijanu je bilo utoliko teže jer nije "domaći trener", trebalo mu je sigurno više vremena da ostvari konekciju sa odbojkašicama, a zanimljivo je da se u njegovu kuću nakon Svjetskog prvenstva nose dvije medalje - zlatna i bronzana.

Možda je nekima promaklo, ali Danijele Santareli je u braku sa italijanskom odbojkašicom Monikom di Đenaro, a koja nije uspjela da se plasira u finale pošto su ih nadigrale Brazilke. Italijanke su uprkos velikom rasističkom skandalu, zbog kog je Monika tješila saigračicu Paolu, došle do bronzane medalje, a na društvenim mrežama osvanula je i zajednička fotografija italijanske odbojkašice i supruga - srpskog selektora.

Za razliku od prethodnog zajedničkog slavlja u Ligi nacija, sada nismo vidjeli poljubac italijanskog para, kada su ih neki i prozivali zbog toga, odnosno možda je samo promakao kamerama...

Monika di Đenaro i Danijele Santareli su već više od pet godina je u braku, a njih dvoje sarađuju i na klupskom nivou. Danijele je još od 2017. godine trener Moniki, koja je bitan šraf Koneljana, jednog od najboljih svjetskih timova.

"Kada je 2013. godine Monika imala dvije-tri ponude, preporučio sam joj Koneljano koji je bio novajlija u ligi. Mlad i ambiciozan klub, ali uspješan, imao je neki šarm. ja nisam imao dilemu", pričao je godinama kasnije Danijele koji se u to vrijeme nije oprobao ni kao prvi trener neke ekipe, a kamoli Koneljana.

U međuvremenu je Santareli postao jedan od najboljih svjetskih trenera pošto je sa ovim klubom bio čak četiri puta prvak Italije, osvojio je tri italijanska Kupa i jednu Ligu šampiona, dok od januara vodi Srbiju umjesto Zorana Terzića.

Pogledajte zajedničke fotografije Monike di Đenaro i Danijelea Santarelija.

"Srećna je zbog mene, drago mi je da smo oboje pobjedom završili Svjetsko prvenstvo. Medalja sa ovog turnira je izuzetno velika stvar. Željele su i one da igraju finale, jak je tim Italije, ali je sve ovo sport... Osvojili su Evropsko prvenstvo i Svjetsku ligu, ne mogu sve. Ovo je bio naš momenat i naš dan, srećan sam zbog toga", rekao je Santareli poslije osvajanja zlatne medalje i slavlja na terenu.

Pogledajte i kako su slavile srpske odbojkašice poslije velike pobjede nad Brazilom u finalu Svjetskog prvenstva.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC