• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Članovi UO RS BiH za MONDO: Problemi u Savezu nemaju veze sa nacionalizmom! Gensek Smajović napustio funkciju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mnogo bure proizvela je izjava predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Kenana Magode, ali njegovo mišljenje ne dijele članovi Upravnog odbora Nedim Musić i Dario Pušić.

 reakcije članova upravnog odbora rs bih na izjave kenana magode  Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izjava prvog čovjeka bh. rukometa Kenana Magode (Dali smo im fudbalski, ne damo rukometni savez, prim.aut) naišla je na oštre osude Rukometnog saveza Republike Srpske, čiji je predsjednik Marinko Umičević u saopštenju pitao "ko je on da nekome daje nešto".

MONDO je ovim povodom kontaktirao članove UO RS BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda s namjerom da razriješe dilemu da li se novi sukob dogodio zbog nacionalizma ili je posrijedi nešto drugo.

Možda će vas zanimati

Predsjednik Rukometnog kluba Gračanica i član UO RS BiH Nedim Musić smatra da treba stati na loptu i smiriti strasti, koje po njegovom mišljenju, nikako nisu nacionalne prirode.

"Mi 3.11. u Cazinu imamo sjednicu Upravnog odbora i na njoj bi trebalo da diskutujemo o svemu, pa i ovoj izjavi (predsjednika Magode, prim.aut.). Ne plašim se reći šta mislim, ali vjerujem da o toj temi treba da između sebe porazgovaramo i vidimo šta je problem. Sigurno je da nije nacionalno i nećemo se pocijepati po tom osnovu. Barem ja mislim da to nije problem. Ovaj UO je kooperativan i ima dovoljno snage da se izbori za svim problemima i ne smatram da je problem u nacionalnoj osnovi niti ga smije biti na kraju krajeva", rekao je Musić za MONDO.

Gensek Saveza Tarik Smajović potvrdio je za naš portal da napušta ovu funkciju.

"Što se tiče mene, po pitanju bilo čega se neću oglašavati, svoje mišljenje sam iznio pred Upravni odbor. Sa 30. septembrom sam završio priču sa Rukometnim savezom BiH. Dao sam ostavku, imam svoje razloge privatne prirode i ne bih širio tu priču", izjavio je Smajović.

Sličnog mišljenja je i prvi čovjek mostarskog Zrinjskog Dario Pušić, koji je izrazio žaljenje zbog predsjednikove izjave jer su podjele nastale nakon njegovog medijskog istupa.

"Imao sam dobar utisak nakon Skupštine i prve dvije sjednice UO RS BiH da će ići ovo u puno boljem smjeru nego što je išlo dosad, da će se lakše komunicirati i tako je bilo. Sve prijedloge g. Magode smo jednoglasno usvojili, na njegovu inicijativu je izabran generalni sekretar Tarik Smajović, kao i selektor Irfan Smajlagić, dakle imao je punu podršku UO.Međutim, u posljednje vrijeme problem je ispao oko zakazivanja sjednice. Predsjednik je bio dužan da se usaglasi sa dvojicom potpredsjednika u roku od sedam dana da se uputi poziv, posljednje dvije su trebale biti hitne, ali nisu održane jer nije bilo kvoruma. Problem nije nacionalne prirode, možda je Magoda navikao drugačije da radi, Savez je mnogo kompleksniji od rada u klubu. Svi smo mi izabrani na osnovu statuta i poslovnika, na osnovu akata Saveza i svi smo jednaki. Tako se treba postaviti, puno je posla pred nama, za mene je ključno pitanje ID poreskog broja i vraćanje dugova i treba da idemo u tom smjeru. Treba da smirimo strasti, a ne da se bavimo nekim medijskim istupima. Predsjednik Magoda je insistirao da problemi moraju da ostanu među četiri zida i da jednoglasno nastupamo prema javnosti u cilju boljitka bh. rukometa, a prvi je to prekršio. Pročitao sam njegovu izjavu, mogu reći da on nije nikome ništa dao, svi smo legalno i legitimno izabrani na Skupštini RS BiH", podvukao je Pušić.

Prvi čovjek Vogošće i član Skupštine RS BiH Fetah Kadrić pozvao je sve članove UO da smire strasti i riješe probleme.

Direktor Borca i član UO RS BiH Vladimir Branković nije imao komentar na izjavu predsjednika Magode.

"Nemam komentar, ja sam samo predsjednik kluba i nisam pratio rad Upravnog odbora RS BiH, osim što sam pročitao u medijima. Jedino što mogu reći, kao čovjek, koji je 17 godina u bh. rukometu, mislim da treba da sjednu za sto i razgovaraju. Sigurno je i da sportski predstavnici iz Banjaluke u UO (Vladimir Branković i Darko Savić) nisu nacionalisti. Vogošća u Banjaluci igra kao da je na svom parketu, ne samo u 'Boriku' nego u svim dvoranama u BiH. A šta se desilo, stvarno ne znam, ali nije mi drago kao članu Skupštine RS BiH. Neka sjednu za sto i dogovore se", apelovao je Kadrić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC