• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorka plakala, a cijela hala skandirala njeno ime: Šesnaest godina je igrala za reprezentaciju!

Autor Haris Krhalić

Uspjela je Jovanka Radičević da sa reprezentacijom Crne Gore osvoji medalje na najvećim svjetskim takmičenjima.

 Jovanka Radičević se oprostila od reprezentacije Crne Gore Izvor: Twitter/EHFEURO/printscreen

Evropsko prvenstvo koje se trenutno igra biće posljednje u karijeri rukometašice Jovanke Radičević (36), jedne od najboljih rukometašica na ovim prostorima svih vremena. Reprezentativka Crne Gore odlučila je da se poslije 16 godina u reprezentaciji povuče iz nacionalnog tima, a neke od svojih posljednjih mečeva odigrala je pred domaćom publikom.

Podgorica je bila jedan od domaćina Evropskog prvenstva čija će završnica biti igrana u Sloveniji, a nakon tri pobjede i ovjerenog plasmana u drugu fazu iskusna rukometašica slomila se pred kamerama. Posljednji meč u Podgorici nije mogao da prođe bez suza, koje Jovanka nije željela da krije!

Rukometašica koja igra kao desno krilo član je seniorske reprezentacije Crne Gore praktično od osamostaljenja, a tokom godina učestvovala je u svim najvećim uspjesima reprezentacije. Igrala je na Olimpijskim igrama u Londonu kada je Crna Gora osvojila srebro, ali i na Evropskom prvenstvu iste godine kada su se Crnogorke u Beogradu okitile zlatom. Pored toga ima bronzanu medalju sa Mediteranskih igara i niz trofeja sa klubovima u kojima je provela karijeru koja je pri kraju. Pogledajte njen intervju nakon posljednjeg meča pred domaćom publikom i suze dok joj navijači pjevaju:

"Ovo je za mene pretežak dan. Pokušala sam da suzbijem emocije prije meča i na meču, znala sam koliko nam znači. Sada, kada je sve gotovo, mogu da se prepustim... Prije deset godina smo bile olimpijske vicešampionke i evropske prvakinje, ali možda su ovi mečevi na našem terenu bili za mene još ljepši nego ti dani", rekla je Jovanka za RTCG.

Oproštaj od domaće publike ne znači i kraj turnira za Crnu Goru. Jovanka Radičević i njene saigračice imaće priliku da osvoje još jednu važnu medalju, posljednju reprezentativnu u karijeri sjajnog desnog krila. Crnogorke takmičenje nastavljaju u grupi 2, gdje su pored njih Španija i Njemačka koje su odigrale sumnjiv meč, kao i timovi iz grupe sa kojom su "ukrstili" - Francuska, Holandija i Rumunija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC