• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminula legenda svjetskog tenisa: Srbiji je dao najbolju na svijetu, a sada nas je napustio

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Velika tuga u svijetu tenisa, u 91. godini preminuo je Nik Boletijeri.

 Umro Nik Boletijeri Izvor: Profimedia

Strašne vijesti dolaze u svijetu tenisa jer je sada potvrđeno da je preminuo legendarni teniski trener Nik Boletijeri. Brojne teniske zvijezde oprostile su se od njega, a jedna od prvih koji se oprostio od Boletijerija bio je srpski teniser Filip Krajinović.

"Hvala ti za sve legendo, nedostajaćeš mi" napisao je Filip, koji nije jedini srpski teniser koji je sarađivao sa čuvenim trenerom.  Mi ga najbolje znamo po tome što je radio sa Monikom Seleš, ali i sa Jelenom Janković, dvjema srpskim teniserkama koje su u karijeri uspjele da dođu do prvog mjesta VTA liste. 

Legendarni Amerikanac uveo je mnoge novine u teniske treninge i proslavio se kada je osamdesetih i devedesetih radio sa asovima poput Andrea Agasija, Džima Kurijera i sa Meri Pirs. U to doba je sarađivao i sa Monikom Seleš kada je ona bila na vrhuncu forme i vrhuncu slave. 

Kasnije je radio sa ogromnim brojem vrhunskih tenisera i teniserki, a osim Jelene Janković trenirao je i Mariju Šarapovu, Danijelu Hantuhovu, Nikol Vaidišovu, Sabinu Lisicki, Saru Erani, Venus i Serenu Vilijams, Anu Kurnjikovu i Martinu Hingis. Imao je i izuzetno uspješne saradnje sa teniserima sa ATP liste poput Tomija Hasa, Maksa Mirnjija, Marsela Riosa i Keija Nišikorija.

Čuveni trener je nedavno imao problem sa infekcijom bubrega, dugo je bio u postelji, a nedavno je njegova ćerka Ana pozvala sve da se mole za njenog oca. Dugo se spekulisalo o njegovoj smrti pa je vremešni Boletijeri morao da se javi iz postelje prije dvije nedjelje i da demantuje da je mrtav. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC