• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su najbolji sportisti Srbije za 2022. godinu! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Dodijeljene nagrade najboljim srpskim sportistima u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije.

 ko su najbolji sportisti srbije za 2022. godinu Izvor: MN PRESS

Atlertičarka Ivana Vuleta i rvač Zurabi Datunašvili proglašeni su u ponedjeljak najuspješnijim sportistima Srbije u 2022. godini na svečanosti povodom Dana Olimpijskog komiteta Srbije u Narodnoj skupštini. Kraj njih, priznanja su dobili i najbolji mladi sportisti, skakačica uvis Angelina Topić i bacačica koplja Adriana Vilagoš, dok su ista priznanja dobili i veslači Mihajlo Dedić i Nemanja Loledžija. Trofej za najuspješnijeg sportistu ili sportistkinju u ekipnim sportovima pripao je odbojkašici Tijani Bošković.

Olimpijsko srce general Svetomir Đokić za poseban doprinos olimpizmu i jačanju olimpijskog pokreta osvojio je bivši fudbaler Dušan Marović, dok je nagrada za najbolji ženski tim pripala odbojkaškoj reprezentaciji Srbije. Istovremeno, za najbolju mušku ekipu proglašena je reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3. Najbolji trener u 2022. godini je trener tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović, tvorac brojnih zlatnih medalja na Olimpijskim igrama i najvećim svjetskim takmičenjima srpskih šampionki i šampiona.

Predshednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković podshetio je na sve medalje koje su osvojene tokom 2022. godine. "Da bi neko danas bio najbolji srpski sportista, on mora prvo biti najbolji na svijetu", rekao je Maljković i naglasio je da je u nadolazećoj godini, koja djeluje da će biti izazovna, neophodno da Olimpijski komitet Srbije ima punu koordinaciju sa ministarstvom sporta.

Takođe, skupu se obratio i ministar sporta Zoran Gajić, ocijenivši u govoru da su 11 osvojenih medalja u 2022. godini u elitnim sportovima pravi pokazatelj snage, dok je šest osvojenih zlatnih medalja pravi pokazatelj "borbe, inata, timskog duha i kvaliteta".

"Sa velikim očekivanjima gledam ka Parizu 2024. godine, sa realnom željom i nadom da ponovo pomjerimo limite i postavimo rekorde", poručio je Gajić.

(FoNet/MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC