• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umoran sam, mentalno uništen zbog svega! Nadal otvorio dušu u Melburnu: Ako me opet čeka duga pauza, u ovim godinama...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rafael Nadal razgovarao je sa novinarima poslije eliminacije sa Australijan opena.

 Rafael Nadal izjava nakon ispadanja sa Australijan opena Izvor: Profimedia

Rafael Nadal (36) završio je takmičenje na Australijan openu. U drugom kolu turnira u Melburnu izbacio ga je Mekenzi Mekdonald (6:4, 6:4, 7:5). Amerikanac je napravio najveći uspjeh u karijeri, ali je veliki uticaj na sve to imala povreda kuka španskog igrača.

On se povrijedio krajem drugog seta, rasplakao i suprugu Ćisku, bilo je jasno da nije u stanju da pruži jači otpor rivalu u trećem setu. "Igrao je odličan tenis, ja nisam i onda je u jednom momentu sve bilo gotovo. U pitanju je povreda kuka. Ne znam tačno šta je problem, imao sam probleme sa kukom i u prošlosti, moram da provjerim šta se dogodilo. Ne mogu da kažem tačno šta je problem u ovom momentu, umoran sam o priči o povredama. Razumijem sve, ali sam izgubio i probao da se borim do samog kraja", rekao je Nadal na konferenciji za medije.

Novinare je zanimalo i da li se konsultovao sa trenerom Karlosom Mojom i svojim timom oko predaje. U nekim momentima je djelovalo kao da pokušava od njih da dobije savjet. "Razmišljao sam o povlačenju, nisam mogao da udarim bekhnd ni da trčim, ali sam htio da završim meč. Ne, nisam pitao svoj tim o tome da li da predam meč. Imam dovoljno godina da donosim svoje odluke sam. Jednostavno, nisam htio da se povučem kao branilac titule, dao sam sve od sebe do samog kraja. Nisam očekivao ovakvu povredu niti nešto slično, jer sam na turnir došao bez ikakvih limita i ograničenja, nisam mogao da zamislim ovakav scenario."

Priznao je da je sve ovo za njega težak udarac. "Ponekad je teško prihvatiti da se osjećate baš baš umorno od svih tih povreda. Ovo je težak momenat i moram da ga prihvatim i da nastavim dalje. Ne mogu da se žalim na svoj život. Ipak, ne mogu da kažem da se ne osjećam uništeno sa mentalne strane, lagao bih kada bih to rekao. Tužan sam, umoran sam, imao sam probleme i na prethodna tri grend slema. Nadam se da nije ništa ozbiljno i da neću morati da pravim dugu pauzu, jer bi to u mojim godinama bilo baš teško", zaključio je Nadal koji u junu puni 37 godina.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC