• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK ĐOKOVIĆ - NAJBOLJI SVIH VREMENA! Ukrali mu 22 nedjelje, izmišljali "minuse", a od danas je rekord njegov

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je jednostavno najbolji teniser svih vremena, pa mu više ne zamijeraju ni rekord sa WTA tura koji se pojavio kao relevantan.

 Đoković se izjednačio sa rekordom Štefi Graf  Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković otpočeo je ovog jutra 377. nedjelju na vrhu ATP liste čime se izjednačio i sa čuvenom njemačkom teniserkom Štefi Graf. Odavno je Novak Đoković oborio rekord kada je u pitanju muški tenis, gdje za njim zaostaje Rodžer Federer (310), međutim odjednom je postalo relevantno i da li će oboriti "oltajm" rekord kada su u pitanju i ATP i WTA lista.

To bi se desilo već odavno da Novaku Đokoviću nisu "zamrznuti" rezultati tokom pandemijske godine kada je izgubio 22 nedjelje na vrhu, odnosno da tokom prošle godine nije ostao bez praktično 10.000 bodova jer nije mogao da igra na svim turnirima iz dobro poznatih razloga.

Uprkos svemu, Novak Đoković se osvajanjem Australijan opena vratio na prvo mjesto ATP liste i trenutno ima 7.070 poena dok je iza njega motivisani Karlos Alkaraz sa 6.730, odnosno slijede još za njima i Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Andrej Rubljov, Rafael Nadal, Tejlor Fric, Feliks Ože-Alijasim, Holgert Rune i Hubert Hurkač, odnosno prvi van deset najboljih je Danil Medvedev.

Ako kojim slučajem Novaku Đokoviću ne bude dozvoljen ulazak u SAD na turnire u Indijan Velsu i Majamiju, izvjesno je da će ga "preskočiti" na prvom mjestu ATP liste, ali će već idućeg ponedjeljka oboriti i rekord Štefi Graf i tako ispisati tenisku istoriju, po ko zna koji put.

Ipak, trebalo bi i da Đoković od iduće nedjelje učestvuje na turniru u Dubaiju, gdje će pokušati još jednom da podigne pehar i pokaže svima da je zasluženo prvi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC