• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska senzacija od 17 godina juri evropsko zlato!

Autor Dragan Šutvić

Mlada Angelina Topić je rutinski prošla kvalifikacije i našla se u finalu takmičenja u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u dvorani u Istanbulu.

 angelina topić u finalu evropskog prvenstva  Izvor: Profimedia

Bacači su podbacili, ali Angelina Topić nije! Dok Asmir Kolašinac i Armin Sinančević nisu uspjeli da se plasiraju u finale sjajna Angelina je bez problema dobila priliku da se u nedjelju od 8:20 bori za medalje!  Ona je iz prvog pokušaja preskakala 176 cm, 182 cm i 187 cm, dok joj je za 191 cm što je bila norma za finale bilo potrebno da skoči dva puta. 

"Kvalifikacije su prošle odlično, osjećam se sjajno. Ono što mi je bitno je da sam dokazala sebi da sam spremna i da je tu ono nešto što mi treba u toku takmičenja. Bilo je vrlo napeto, bio je veliki razmak između skokova, tako da su koncentracija i energija varirale između svih nas. Fali da samo zategnemo za finale i nadam se nekim novim visinama preko tih 196 magičnih od prošle godine". rekla je Angelina Topić nakon takmičenja. 

Mlada Angelina ima tek 17 godina i ćerka je slavnog Dragutina Topića koji joj je i trener. Gledali smo ga više puta do sada kako se raduje uspjesima svoje ćerke, a sada je Angelina među osam djevojaka koje će se boriti za zlato.

Do sada u svojoj mladoj karijeri ima zlato sa U18 šampionata svijeta, bronzu sa U20 šampionata svijeta i bronzu sa Evropskog prvenstva u Minhenu za seniorke, a sva ta takmičenja održana su prošle godine. 

Najbolji rezultat u karijeri joj je 196 centimatara i sa tim rezultatom bi gotovo sigurno osvojila neku od medalja u Istanbulu. Koliko je spremna da to uradi vidjećemo već u nedelju ujutru!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC